Introduktionsschema

Som ny student hos oss erbjuds du en rad aktiviteter för att bekanta dig med Högskolan, studentstaden Gävle och dina nya studiekamrater. 

Aktiviteter för dig som är ny student

Här nedan finns några av höstens aktiviteter listade. Introduktionen sträcker sig över de första veckorna på terminen. Vissa delar av informationen kan du ta del av i efterhand.

Insparken

Insparken är studentkåren och studentföreningarnas introduktionsvecka. En hel vecka med roliga och galna upptåg där du får en chans att lära känna dina studiekamrater och Gävle stad. En vecka du inte vill missa!

Tid och plats: Start 16 augusti

Kårkvällar

Ta del av studentlivet och gemenskapen - besök Studentkåren. Kom ihåg att ta med fotolegitimation och ditt tillfälliga kårkort som du får i kårexpeditionen när du blir medlem i Gefle Studentkår.

Tid och plats: 18, 23, 25 augusti i kårhuset (hus 91, Midgård)

Informationsträff - pedagogiskt stöd

En informationsträff som riktar sig till studenter med funktionshinder. Vi kommer informera om hur du ansöker om pedagogiskt stöd, vilket stöd som finns att tillgå, anpassad tentamen, tillgängliga programvaror, rundvandring m.m.

Tid och plats: 22 augusti, kl. 13.00-15.00 i sal 31:322

För mer information och anmälan, mejla funktionsstod@hig.se. Sista anmälningsdag 16 augusti.

Introduktionsdag för programstudenter

Du välkomnas till Högskolan i Gävle och ditt program i samarbete med Gefle studentkår och Gävle kommun. Det finns även möjlighet att gå en campusvandring med någon av våra studentambassadörer. Mer information publiceras här under våren/sommaren.

Tid och plats: 23 augusti i sal 41:204 (Valhall)

Terminsstart

Den här veckan börjar allvaret för de allra flesta. Terminen kickar igång med föreläsningar, seminarier, tentor och allt annat som hör terminsstarten till.

Tid och plats: 28 augusti på Högskolan i Gävle

Infopass: Värdefulla verktyg under studietiden

Som student hos oss har du tillgång till flera IT-tjänster via ditt personliga datorkonto, bland annat lärplattformen Blackboard som används i undervisningen. För att underlätta starten av dina studier anordnar vi därför en introduktion till Blackboard och högskolans andra system och webbtjänster.

De 150 första bjuds på kaffe/te och smörgås!

Tid och plats: 29 augusti, kl. 12-12.45 i sal 41:204 (Valhall)

Infopass: Lär känna biblioteket

En introduktion till biblioteket. Lånekort, regler, tjänster, skrivarverkstad, bokning av grupprum m.m. Information om hur du som student kan använda dig av biblioteket och dess tjänster och vad bibliotekets personal kan hjälpa till med. Notera att detta pass är en allmän biblioteksorientering och inte detsamma som bokad undervisning i informationssökning.

Vi bjuder på lunchmacka och kaffe/te!

Tid och plats: 30 augusti, kl. 11.45-12.30 i Krusenstjernasalen (högskolebiblioteket)

Anmälan krävs!
Sista anmälningsdag 28 augusti.
Anmälan till informationspass: Lär känna biblioteket

Infopass: Tentamen och andra examinationsformer

Vad är en examination? Hur fungerar en hemtentamen? Vilka regler finns kring tentamen och hur hanteras fusk? Dessa frågor och många fler besvaras under detta informationspass.

Vi bjuder de 150 första på kaffe/te och smörgås!

Tid och plats: 31 augusti, kl. 12-12.45 i sal 41:204 (Valhall)

Infopass: Stöd under studietiden

Ibland behöver man hjälp för att få studierna och studentlivet att fungera. Under detta pass för du möta studievägledarna, studenthälsan, samordnaren för pedagogiskt stöd och samordnaren för lika villkor som pratar om vilket stöd som finns att få för dig som student på högskolan.

Vi bjuder de 150 första på kaffe/te och smörgås!

Tid och plats: 5 september, kl. 12-12.45 i sal 41:204 (Valhall)

Infopass: Hur ska jag hinna med allt?

Att börja studera är ofta förknippat med mycket glädje. Livet som student kan dock vara stressigt i perioder. Därför erbjuder Studenthälsan på högskolan ett informationspass om stress ur ett studentperspektiv. Bli uppmärksam på vad som stressar dig och hur du kan undvika onödig stress under din studietid.

Vi bjuder de 150 första på kaffe/te och smörgås!

Tid och plats: 6 september, kl. 12-12.45 i sal 41:204 (Valhall)

Välkomstmässa

Mässan för dig som är ny student! Vi laddar upp med föreningar, fackförbund, företag och organisationer som vill visa upp sig för dig. Flera tävlingar och utlottningar utlovas. Välkommen!

Tid och plats: 7 september, kl. 09.30-13.30 i Räv- och Fårhallen

Studentrelaxen

Gratis bad och relax för Högskolans studenter på Fjärran Höjder. Bad i samtliga pooler, relaxavdelning med doftbastu och bubbelpooler, vedeldad utebastu och utdelning av prova-på-biljett till gymmet. Ta med ditt HiG-kort! 

Ett samarbete mellan Gävle kommun, Gefle Studentkår, Fjärran Höjder och Högskolan.

 Tid och plats: 10 september, kl. 10.00-17.00, Fjärran Höjder

Föreläsningar i studieteknik

Om du har en bra studieteknik blir studierna blir roligare, du lär dig snabbare, kunskaperna blir djupare och dessutom hinner du gå på den där festen. På föreläsningarna i studieteknik får du lära dig de bästa sätten för att komma igång med dina studier samt tips om hur du kan motivera dig själv och planera dina studier. Föreläsningen ges vid tre olika tillfällen.

Tid och plats: 13, 18, 21 september, kl. 13.00-15.45 i sal 41:204 (Valhall)

Gratis fotboll för studenter

Den 16 september är Högskolan i Gävle matchvärd när Gefle IF möter Dalkurd på Gavlevallen. Hämta din gratisbiljett uppe på Gavlevallen mot uppvisande av ditt HiG-kort en timme innan matchstart!

Tid och plats: 16 september, kl. 18.00 på Gavlevallen

Inspelade informationspass

Vi har samlat inspelade informationspass och föreläsningar i studieteknik på samma sida. Här lägger vi även upp inspelningar av ovanstående informationspass och föreläsningar i studieteknik så småningom.