Student

Vill du bli studentmentor?

Uppdraget som mentor innebär att stödja och vägleda en student med funktionsvariationer. Lön utgår och arbetet är ca 10 timmar per månad. För ansökan och mer info, kontakta funtionsstod@hig.se.

Vi behöver fler mentorer!

Uppdraget som mentor innebär att stödja och vägleda en student med funktionsvariationer. En mentor hjälper till med struktur och planering av studier, att motivera till att genomföra uppgifter och fungera som diskussionspartner.

ADHD, ADD, autismspektrumtillstånd som t.ex. Aspergers syndrom och psykisk ohälsa är exempel på funktionsvariationer som kan ge rätt till att få stöd av en mentor.

Mentorsarbetet är en värdefull erfarenhet i ett framtida yrkesliv. Lön utgår och arbetet är ca 10 timmar per månad. Du får intyg på din arbetsinsats.

Som mentor bör du ha god förmåga att planera och strukturera. Du bör vara lugn, trygg och ödmjuk. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Läs gärna ett reportage om mentorsuppdraget i Studentkårens nyhetstidning Gefla Högtryck: http://www.geflahogtryck.se/skolan/mentorstod-pa-hogskolan-2/

Välkommen på en informationsträff om uppdraget
Datum: 2 maj 
Tid: 16.00
Plats: 31:322

 

Är du intresserad av detta spännande och lärorika extrajobb under studietiden?
Kontakta då Sofia Alfredsson eller Lena Söderhäll Gille, funktionsstod@hig.se