Logga in på Blackboard

Blackboard är den utbildningsplattform som används på Högskolan i Gävle.


Appen (Blackboard Mobile) funkar nu

Idag fungerar Blackboard-appen äntligen igen. Om den ändå fortfarande krånglar t.ex. genom att säga att du har fel inlogggningsuppgifter, prova att avinstallera/ta bort den och lägga till den igen.

/2014-11-26 kl 10:15

Viktigt angående problemen med Blackboard:

Driftstörningarna som tyvärr uppstått vid flera tillfällen under förra och denna vecka, har berott på en krånglande databas-server som dragit ned Blackboard och flera andra system. IT-driftansvariga arbetar hårt för att hitta en stabil lösning på detta, så att inte problemet ska återkomma.

Navigeringsmenyn uppe i Blackboards högra hörn är ur tillfälligt ur funktion. Den fungerar ibland tillfälligt, men lösningen är ännu inte stabil. IT-driftsteknikerna felsöker och har kontakt med Blackboard för teknisk support. OBSERVERA! Det mesta av informationen där går även att komma åt inifrån vardera kurs. Klicka in dig på kursen först och kolla meddelanden, resultat (under Verktyg) m.m. därifrån istället tills problemet är löst.

Nyheter i Blackboard efter uppgraderingen

Den 15-16 november uppgraderades Blackboard. Detta innebär några mindre förändringar i gränssnittet, några nya bra funktioner och förbättrad översättning. Läs om nyheterna i BlackboardPDF (pdf, 354.9 kB)

OBSERVERA: Stående tid för uppdateringar på fredagar

För att säkerställa bästa möjliga kvalitet och en stabil drift av Blackboard har vi en stående tid då service och eventuella stopp utförs på servrarna – den sista fredagen varje månad, max fram till kl 11.00.

Övriga fredagar mellan kl 7.30-8.30 uppdateras vid behov enskilda applikationer, vilket inte innebär ett stopp på hela systemet men kan orsaka några minuters driftstörning på enskilda funktioner i Blackboard.

Ändrade telefontider på Blackboard-supporten

Nya telefontider på Blackboard-supporten: vardagar kl 09-12

Vi bevakar och besvarar dock mail och ärendesystem även under eftermiddagen. Maila blackboard@hig.se eller lägg upp ett ärende/fråga direkt i vår kö på support.hig.selänk till annan webbplats, så kikar vi på det och hjälper dig så snart vi kan.

Kolla er spam-/skräpkorg regelbundet

Gå regelbundet in i din mails spam-/skräpkorg. Hittar du mail från högskolan där, markera alla dessa och välj "Markera som ej spam/skräppost" eller liknande, så minskar risken att kommande utskick från högskolan hamnar där.

Frågor eller funderingar?

Kontakta Learning Center: learningcenter@hig.se

Publicerad av: Jenny Ericsson
Sidansvarig: Jenny Ericsson
Sidan uppdaterades 2014-11-26
Driftsinformation från IT
Vi har för närvarande inga driftstörningar

Inloggningsmanual för studenter

Här finns en inloggningsmanual för studenter till Blackboard.

Logga in på Bb9Word (word, 79 kB)
Logga in på Bb9PDF (pdf, 217.4 kB)

Login to Bb9 (ENG)Word (word, 166 kB)
Login to Bb9 (ENG)PDF (pdf, 135.4 kB)

OBSERVERA: Du kan inte skriva in dig i kursen via appen

När du ska skriva in dig i en ny kurs på Blackboard, kan du INTE göra detta via appen Blackboard Mobile Learn. Du måste gå in via dator/webb för att kunna skriva in dig i din kurs.
Läs mer om Blackboard-appen här

Högskolan i Gävle | 801 76 Gävle | Telefon 026 - 64 85 00 | Fax 026 - 64 86 86 | © Högskolan i Gävle 2008
Högskolan är miljöcertifierad enligt ISO 14001