Collage med bilder

Kompetensutveckling och uppdragsutbildning

Högskolan i Gävle erbjuder kompetensutveckling och vidareutbildning till kommuner, myndighet, organisationer och företag. Vi erbjuder också enstaka föreläsningar, kortare och längre kurser.

Högskolan i Gävle vill aktivt delta i utvecklingen av regionens företag och organisationer genom att erbjuda skräddarsydda utbildningar efter beställarens behov och önskemål. Utbildningen höjer och utvecklar personalens kompetens. Det är utbildning på akademisk nivå som är förankrad i forskning.

Vi erbjuder allt från enstaka föreläsningar och seminarier till längre poänggivande kurser. Eller varför inte välja någon kurs ur Högskolans ordinarie utbildnings-utbud.

Vad behöver ni för utbildning?

Vi kan skräddarsy och anpassa utbildningen efter uppdragsgivarens önskemål vad gäller innehåll, start- och slutdatum, omfattning, studietakt, plats, examination, högskolepoäng och mer.

Det finns också färdiga uppdragsutbildningskurser som erbjuds företag och organisationer där deltagare från flera verksamheter deltar tillsammans.

Läs kurser inom ordinarie utbud

Du kan också välja att läsa kurser inom ordinarie utbud. Det finns kurser inom flera olika ämnesområden som passar den som redan finns i arbetslivet. Kurserna söks via www.antagning.se, och ansökningsdatumen är 15 april eller 15 oktober. Ofta finns platser kvar efter sista ansökningsdatum. 

Kompetensutveckling  vid akademierna

Det är högskolans akademier som erbjuder och genomför de olika kompetensutvecklings- och utbildningsuppdragen.

» Akademin för hälsa och arbetsliv

» Akademin för teknik och miljö    

» Akademin för utbildning och ekonomi

Om du är osäker på vilken akademi som ansvarar för det ämnesområde du är intresserad av kan du vända dig till Kontakttorget.

LÄRARFORTBILDNING

Vi har lång erfarenhet av att utbilda lärare och erbjuder fortbildning för dig som redan är lärare.

Lärarlyftet
Förskolelyftet

MASKINDIREKTIVET 1,5 HP

Kursen vänder sig till alla som på något sätt ansvarar för CE- märkning. Det kan gälla förändringar av befintlig utrustning, konstruktion och installation samt inköp av utrustning som kräver CE- märkning.

Läs mer om kursen

Produktionslyftet

– en 18 månaders förändringsresa!
Produktionslyftet erbjuder företag ett utvecklingsprogram på 18 månader, ett program som utvecklar företagens egen inneboende förmåga att förbättra sin konkurrenskraft. Vi tillämpar principer som bygger på Lean, men utgångspunkten är företagens egna styrkor och värderingar.

Kontaktperson och mer om Produktionslyftet

Kontakt

Vill du ha mer information om våra uppdragsutbildningar kontakta:

Akademin för hälsa och arbetsliv
Anna Jansson Åkerson
Tel: 026-64 87 90
E-post: anna.jansson@hig.se

Akademin för teknik och miljö
Anna Näsman
Tel: 026-648988
E-post: anna.nasman@hig.se

Akademin för utbildning och ekonomi
Anna Bäcklund
Tel: 026-648602
E-post: anna.backlund@hig.se

  Publicerad av: Veronica Liljeroth

Samverkan