Studera utomlands

Som student vid Högskolan i Gävle finns det många sätt att studera utomlands eller på andra sätt få internationella inslag under studietiden. Välj bland 25 länder du kan åka till på utbytesstudier.

Du kan studera utomlands på eget hand (som så kallad free mover) eller välja att vara utbytesstudent. Vid flera av våra program har du möjlighet att söka utbytesstudier vid något av våra 80 partnersuniversitet som en del av din utbildning. Du kan även söka MFS-stipendium för en fältstudie i ett utvecklingsland för att samla material till ditt examensarbete. Ta chansen att åka på ett äventyr genom studier utomlands!

Utländska universitet dit du kan åka på utbyten

Därför ska du studera utomlands

En stor fördel med att åka som utbytesstudent är att du slipper betala eventuella terminsavgifter vid värduniversitetet. Du blir också tilldelad ett stipendium som sponsrar ditt utbyte och du är berättigad till CSN. Viktigt att veta är också att dina utlandsstudier tillgodoräknas i din utbildning.

Utveckla dina språkkunskaper, få internationell erfarenhet, upplev främmande miljöer och skaffa vänner för livet!

Viktiga datum

Ansökan för utbytesstudier öppnar 15 februari. Sista ansökningsdag för utbytesstudier är 15 mars för kommande läsår, 2017/2018.

Ny ansökningsomgång för MFS är våren 2017.

Frågor?

Om du har frågor kring det praktiska med utbytesstudier kontakta Internationella sekretariatet.

Om du har kursrelaterade frågor kring utbytesstudier kontakta din akademi.

Kontaktuppgifter och öppettider