Student

Nyheter

 • 2018-01-18
  Ta del av introduktionen i efterhand – inspelade informationspass
  Missade du välkomsthälsningen i Valhall den 15 januari? Nu kan du se rektor Ylva Fältholms välkomsthälsning från introduktionsdagen VT18 samt flera inspelade informationspass och föreläsningar från 2016 och 2017.
  Läs mer
 • 2018-01-17
  Problem med utbetalning från CSN
  CSN har problem med att ta emot vissa registreringar som kommer från Högskolans studiedokumentationssystem, Ladok3. CSN arbetar för fullt för att få till en lösning så att alla får ut sin ersättning inom en så snar framtid som möjligt. CSN hoppas kunna ge mer information på ”Mina sidor” på www.csn.se under torsdagen (19/1).
  Läs mer
 • 2018-01-16
  Inbjudan till hockey den 3 februari
  Alla studenter hälsas välkomna till Gavlerinken Arena lördag 3 februari när Brynäs IF möter Växjö Lakers.
  Läs mer
 • 2018-01-15
  Automatisk inskrivning i Blackboard krånglar för vissa studenter
  Läs mer om hur du skriver in dig på kursen i Blackboard manuellt.
  Läs mer
 • 2017-12-19
  Hitta ditt välkomstbrev på webben
  Högskolan skickar ut välkomstbrev och kursspecifik information till dig som är antagen till en kurs senast två veckor före kursstart. Du kan även hitta välkomstbrev både för program och kurser på webben. Alla välkomstbrev för program finns tillgängliga nu.
  Läs mer
 • 2017-12-19
  Nu kan du själv skriva ut verifierbara registreringsintyg via Studentportalen
  Nu finns det möjlighet att själv skriva ut verifierbara registreringsintyg via länken under "Mina studier" i Studentportalen. Logga in och klicka på fliken "intyg".
  Läs mer
 • 2017-12-11
  Kom ett steg närmre ditt drömjobb!
  Vet du vad arbetsgivare letar efter när de anställer nyutexaminerade? Du är inbjuden att delta i Universums karriärstest, så att du kan lära dig mer om vilka soft skills arbetsgivare letar efter, din karriärprofil, vilken lön du kan förvänta dig samt vilka arbetsgivare som matchar just dig.
  Läs mer
 • 2017-12-04
  Storytech – VR-lab på Högskolan i Gävle
  2018 slår vi upp portarna till VR-labbet på Högskolan i Gävle. Det är här det kommer att hända – föreläsningar, workshops, projektplatser med VR-teknik och mycket, mycket mer. Välkommen på uppstartsmöte den 14 december i sal 33:303. Mer information om satsningen hittar du på http://www.storytech.se/. Sista anmälningsdag: 8 December.
  Läs mer
 • 2017-11-16
  Behöver du fler utskrifter på ditt kort?
  Varje termin får du som är student fria utskrifter till ett värde av 100 kronor. Därefter kan du köpa ytterligare utskrifter via banktjänsten Payex.
  Läs mer
 • 2017-11-01
  Parkeringsförbud nattetid
  Från och med 1 november är det förbjudet att parkera på de allmänna parkeringsplatserna kl 24–05.
  Läs mer
 • 2017-10-31
  Kom ihåg legitimation på tentan 
  Legitimation är obligatoriskt för att få skriva tentamen. Om du inte har med din legitimation får du inte skriva din tenta.
  Läs mer
 • 2017-10-03
  Anmäl dig till tentamen i tid
  Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen. Sista anmälningsdag för tentamen på campus är 10 dagar före tentamensdagen.

  Läs mer
 • 2017-09-29
  Problem att anmäla dig till tentamen?
  Vissa studenter har upplevt problem med att anmäla sig till tentamen via student.ladok.se. Om du inte kan anmäla dig via ladok och behöver hjälp med tentamensanmälan, mejla namn, personnummer, kurskod och datum för tentamenstillfället till tentamen@hig.se.
  Läs mer
 • 2017-09-26
  Ta del av introduktionen i efterhand – inspelade informationspass
  Missade du några av höstens informationspass? Nu finns flera av dem att ta del av i efterhand, som inspelade föreläsningar.
  Läs mer
 • 2017-09-22
  Manuell registrering på kurser som startar vecka 40
  I och med systembyte av studiedokumentationssystemet Ladok har Högskolan valt att stänga möjligheten för självregistrering i Studentportalen. För kurser som startar vecka 45 kommer självregistreringen vara öppen.
  Läs mer
 • 2017-09-19
  Åtgärdat problem i Blackboard för nyinskrivna studenter
  Felet är nu avhjälpt och allt ska fungera normalt igen
  Läs mer
 • 2017-09-12
  Ladda hem Office-paketet gratis
  Som student vid Högskolan i Gävle har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.
  Läs mer
 • 2017-09-12
  App för ditt schema
  Det finns en gratis schema-app för dig som är student på Högskolan i Gävle. Appen heter ”KronoX” och kan användas av både studenter och personal. I appen kan du söka upp ditt schema och spara det för att enkelt komma åt det nästa gång. Du kan söka på kurs, program, signatur eller lokal. Appen finns på svenska och engelska och du laddar ner den gratis från App Store eller Google Play.
  Läs mer
 • 2017-09-12
  Ny Blackboardapp för studenter
  Med Blackboardappen i mobil eller på surfplatta, når du enkelt din Blackboardkurs överallt där det finns nätverk. Med hjälp av appen kan du ta del av information i kursen och kommunicera med lärare och andra studenter.
  Läs mer
 • 2017-09-11
  Koppla upp dig på Högskolans trådlösa nät - Eduroam
  Eduroam ger dig som student tillgång till internet när du vistas på Högskolan campus. Det ger även tillgång till internet på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på vissa flygplatser, järnvägsstationer och hotell.
  Läs mer
 • 2017-09-08
  Välkommen till rektorsinstallation
  Ylva Fältholm är ny rektor på Högskolan i Gävle sedan 1 juli 2017. I samband med detta arrangeras rektorsinstallation i Valhall den 26 oktober.
  Läs mer
 • 2017-09-04
  Hur man skriver in sig på kurser i Blackboard
  Som en följd av bytet av studiedokumentationssystemet Ladok samt systemet som hanterar datakonton, fungerar för tillfället inte automatisk inskrivning i Blackboard-kurser. Därför måste du nu lägga till dig manuellt i din Blackboard-kurs. Ta gärna en titt på instruktionsfilmen nedan!
  Läs mer
 • 2017-09-01
  Problem med att skapa datorkonto?
  Några tips för att undvika felmeddelanden.
  Läs mer
 • 2017-08-30
  Viktig information om kursregistrering
  På grund av tekniskt fel är webbregistreringen på kurser stängd. Campusstudenter registreras istället på programuppropet. Distansstudenter blir i många fall registrerade när de enrollar (registrerar) sig i Blackboard (efter den 23/8), om inte annat meddelats.
  Läs mer
 • 2017-08-30
  Tentamensanmälan
  För tentor som äger rum från 1 september och framåt ska man anmäla sig via Studentportalen (klicka på länken under "Mina studier"). Omtentor som äger rum i augusti anmäler man sig till som vanligt, via KronoX.
  Läs mer
 • 2017-08-30
  Nu kan du som har ett datorkonto sedan tidigare byta ditt lösenord
  Läs mer
 • 2017-08-30
  Studentbacken
  Var med och fira att Gävle är Årets studentstad och se när alla studentföreningarnas loggor fästs på backen på cykelbanan utanför Gävle Konserthus på lördag 2 september.
  Läs mer
 • 2017-08-25
  Felmeddelande "Du har redan ett datorkonto på Högskolan" vid kontoskapande
  Om det står att du redan har ett datorkonto på Högskolan när du försöker skapa ett datorkonto kan vi för tillfället inte återskapa detta datorkonto ej heller skapa ett nytt. Vi jobbar på att lösa detta problem.
  Läs mer
 • 2017-08-16
  Viktig information om kursregistrering
  På grund av tekniskt fel är webbregistreringen på kurser stängd. Campusstudenter registreras istället på programuppropet. Distansstudenter blir i många fall registrerade när de enrollar (registrerar) sig i Blackboard (efter den 23/8), om inte annat meddelats.
  Läs mer
 • 2017-07-19
  Hitta din studentguide!
  Flera program på Högskolan i Gävle har en studentguide. Studentguiden finns tillgänglig via mejl och telefon för att svara på studierelaterade frågor om programmet eller studierna i övrigt. Studentguiderna svarar på dina frågor vardagar under dagtid under perioden vecka 28-44. Kontaktuppgifter hittar du på hig.se/nystudent.
  Läs mer

Student