Student

Vill du arbeta som Studentguide?

För att förbättra introduktionen för nya studenter planerar Högskolan att inför höstterminen anställa studenter som ska vara tillgängliga för de nya programstudenterna inför och under terminsstart. Studentguidens främsta uppgift kommer vara att stötta de nya studenterna och svara på frågor som rör studierna och studentlivet. Är det här något för dig?

Arbetsbeskrivning

Som studentguide ska du vara ett stöd för de nya studenter som startar sina studier höstterminen 2017. Du ska kunna svara på frågor som rör ditt program, kurslitteratur, kursupplägg, hur de kommer igång med studierna, hur det är att vara student och andra liknande frågor.

I uppdraget ingår även att ha kännedom om högskolans verksamhet, t.ex. vilket stöd som finns att få under studietiden. Du behöver även ha bra lokalkännedom på Högskolan, för att kunna informera om matsäcksmatsalar, datorsalar och liknande. Du kan komma att ha kontakt med både campus- och distansstudenter.

Utöver detta ser vi gärna att du även har kunskap om Gävle som studentstad och studentlivet i Gävle och på campus.

 

Kvalifikationer

Du måste vara aktiv student på Högskolan i Gävle. Vi önskar även att du är serviceinriktad och har god kommunikationsförmåga i tal och skrift. För uppdraget som studentguide behöver du vara tillgänglig på vardagar under perioden för uppdraget.

 

Anställningens omfattning och arvode

Uppdraget sträcker sig över 17 veckor, vecka 28-44. Arbetsbelastningen kommer variera, men är troligen som mest intensiv under de första veckorna. Fast ersättning om 5000 kr.

 

Ansökan

Du ansöker via e-post genom att berätta kort om dig själv, vilket program och termin du läser samt varför du skulle passa för uppdraget. Skriv ”Ansökan studentguide” i ämnesraden och skicka din ansökan till joelin.berg@hig.se.

Sista ansökningsdag är 21 april.

 

Kontaktpersoner

Joelin Quigley Berg
Informationsansvarig
Avdelningen för utbildningsstöd
joelin.berg@hig.se

Marie-Louise Holmberg
Studentkurator
Avdelningen för utbildningsstöd
mhg@hig.se