Anmälan till utbildning

Gör din anmälan via antagning.se

Anmälan till utbildningar görs via webbplatsen antagning.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Det är en gemensam webbplats som används av de flesta högskolor och universitet i Sverige för anmälan till utbildningar. Det innebär att du anmäler dig till all högskoleutbildning på ett och samma ställe. Du söker till program och kurser i en och samma anmälan. Tänk därför på att prioritera dina sökalternativ i rätt ordning. 

Användarkonto på antagning.se

Du behöver skapa ett användarkonto på antagning.se för att kunna anmäla dig. Har du sedan tidigare ett konto på studera.nu, använder du samma uppgifter på antagning.se.

Har du redan datorkonto vid Högskolan i Gävle

Om du är student på Högskolan i Gävle behöver du inte skapa ett användarkonto på Antagning.se. Du klickar på Logga in och väljer Högskolan i Gävle till höger i inloggningsrutan. När du klickat på Gå vidare till inloggning loggar du in med det datorkonto som du fått via Högskolan i Gävle.

Mina sidor

På Mina sidor på antagning.se kan du följa din anmälan, kontrollera dina meriter, dina personuppgifter och din behörighet. Där läser du också dina kontrollbesked och antagningsbesked som du också ska svara på. Observera att du måste bekräfta din antagning för att få behålla din plats. Det gäller dock inte sommarkurser eller anmälningar efter urval 2.

Glöm inte att anmäla dig i tid!

Aktuella datum för din anmälan

Anmälan till utbildning som börjar på höstterminen ska vara inkommen senast den 15 april och anmälan till utbildning som börjar på vårterminen ska vara inkommen senast den 15 oktober. För sommarkurser ska anmälan vara inkommen den 15 mars.

Internationella utbildningar

Utbildningar som vänder sig till en internationell målgrupp söker du via den engelskspråkiga webben Universityadmissions.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Se mer information om sista anmälningsdag för olika utbildningar där.

Ansökningsperiod

Webbanmälan öppnar cirka en månad innan sista anmälningsdag för respektive antagningsomgång.

I stället för webbanmälan

Om du inte kan använda webben för att anmäla dig, kan du skriva ett brev, en brevanmälan, och skicka till Antagningsservice.

Sekretessmarkerade personuppgifter

Du som har sekretessmarkerade personuppgifter ska använda en särskild blankett.

Ändringar i din anmälan

Du som gjort en webbanmälan på antagning.se kan själv gå in och göra ändringar i din anmälan fram till och med sista anmälningsdag. Efter sista anmälningsdag får du inte ändra ordningen i din anmälan. Du kan däremot stryka utbildningar. Om du lägger till någon utbildning i din anmälan efter sista anmälningsdag, betraktas den utbildningen som ett sent anmälningsalternativ.
 
Om du har gjort en brevanmälan och vill göra en ändring i din anmälan måste du kontakta Antagningsservice 0771-550 720 innan sista anmälningsdag.

Har du lämnat in flera ansökningar?

Om du anmält dig flera gånger till samma antagningsomgång så gäller den senast inkomna anmälan.