Distansstudier och flexibelt lärande

Högskolan i Gävle har huvudsakligen två olika undervisnings-former för kurser och utbildningsprogram på distans:

  • distans
  • it-distans

Distans

Undervisningsformen distans innebär att det förekommer fysiska träffar på angiven studierort, som du behöver resa till. Undervisning och kommunikation i övrigt bedrivs online via lärplattform och webbkonferens.

It-distans

Undervisningsformen it-distans innebär att inga fysiska träffar anordnas under utbildningen. Du kan bedriva dina studier oberoende av var du befinner dig. All undervisning och kommunikation sker online via lärplattform och webbkonferens.

Lärcentra

Runt om i landet finns lokala lärcentra, där du som distansstudent kan få tillgång till teknik och praktisk hjälp i dina studier. Det är en lokal mötesplats där du träffar andra studenter, vägledare, lärare och handledare. Här får du som distansstudent tillgång till lokaler och utrustning i form av videokonferensstudio, datorer, grupprum, kopieringsmöjligheter m.m. Du har också möjlighet att tentera här.

IKT-verktyg och lärplattform

På Högskolan i Gävle finns ett antal verktyg för att ta del av kurser, kommunicera med varandra och hantera mediamaterial. 

Stöd under din studietid

Det finns ett antal stöd- och servicefunktioner för dig som student. Allt från studievägledning och skrivarverkstad till it-support.

Biblioteket

Biblioteket har tjänster som förenklar för dig som distansstudent. Du kan bland annat nå bibliotekets databaser hemifrån, låna e-böcker och fjärrlåna.

Learning Centers support

Telefon: 026 ‑ 64 87 00, måndag ­‑ fredag 9.00 ‑ 12.00
E-post: blackboard@hig.se
Supportsystem: support.hig.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi sitter i personalkorridoren på plan 4 i biblioteket. Ring på klockan så kommer vi och öppnar! Besökstid 09.00‑12.00

Biblioteket