Gå till eugreenalliance
Sök

Att läsa Industridesign

Här kan du läsa intervjuer med några av våra studenter och alumner på Industridesign. De berättar vad de tycker om utbildningen och om hur det är att plugga i Gävle. Här kan du också läsa om vad tidigare studenter tycker om utbildningen och vad de jobbar med idag.

Sebastian Hedin, student

Ålder: 27 år
Hemort: Enköping
Program: Industridesign
Det här gör jag när jag inte pluggar:
Jag är involverad i studentlivet här i Gävle. Jag sitter med i styrelsen för studentföreningen Gefletekno­logerna. Där är jag ordförande i näringslivsutskottet vilket ger mig möjlighet att skapa värdefulla kontakter med företag i närområdet men också över hela Sverige. Jag är även toastmaster vilket betyder att jag anordnar alla sittningar som vi håller. Jag spenderar även mycket tid med vänner och familj.

Läs hela intervjun med Sebastian

Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?

Jag läste en civilingenjörsutbildning tidigare och insåg efter 1,5 år att det inte var vad jag ville utbilda mig till. Då letade jag utbildningar inom industridesign i Sverige och valde då Gävle för att jag inte hade möjlighet att göra några intagningsprov när jag bestämt mig för att byta utbildning. Gävle är dessutom en stad jag hört mycket gott om och som jag åkt förbi många gånger när jag åkt till sommarstugan. Det ligger också nära Enköping där jag är ifrån samt Uppsala där jag har vänner.

Varför valde du just den här utbildningen?

Jag läste en utbildning som heter civilingenjör inom design och produktutveckling. Då upptäckte jag att matematik och fysik inte var min grej och det jag ville lära mig. Däremot var det vissa kurser jag läste då som behandlade ämnet design och det var de jag tyckte var absolut roligast. I de kurserna hade jag också lärare som var utbildade industridesigners och när de berättade om deras utbildning blev jag mer och mer intresserad av industridesign som utbildning och yrke. Då bestämde jag mig efter nästan två år att jag ville byta bana till industridesign.

Vad är det bästa med utbildningen?

Det bästa med utbildningen är att vi får jobba mycket praktiskt och förverkliga våra projekt på olika sätt. Vi får även möjligheten att träffa många olika konsulter som är verksamma eller har varit verksamma. De konsulter och föreläsare vi möter har stor erfarenhet och har långa meritlistor vilket känns häftigt, att vi får lära oss av de bästa. Sedan har vi fått göra projekt ut mot företag vilket ger en verklighetsförankring i utbildningen.

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?

Under utbildningen får man ett eget skrivbord och en hurts där vi kan förvara våra egna saker. På vår våning så är det bara vi på industridesign som huserar vilket gör att vi får en sammanhållning mellan årskurserna som jag inte tror finns på andra delar på skolan. Vi kan enkelt gå till de som går i årskurserna över eller under och bolla tankar och idéer och be om hjälp med olika saker, det är väldigt värdefullt. Det är också väldigt värdefullt att vi enkelt kan gå och ställa frågor och ta hjälp av lärare som sitter på våningen under oss.

Vad är det bästa med Gävle?

Det bästa med Gävle är att det blir en riktig vinter samt att det är så nära naturen vart man än är. Jag som bor precis bredvid skolan har Boulognerskogen på andra sidan gatan där det finns fina parkmiljöer och ett väldigt fint bad med utomhusgym.

Vad vill du jobba med i framtiden?

Jag vill jobba på ett företag där jag kan använda min kompetens jag fått under dessa tre åren, framförallt det jag lärt mig inom hållbarhet. Mitt mål är att jobba med något som gör världen lite bättre och det tror jag är via mina kunskaper inom hållbarhet.

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?

Det är väldigt skönt att bo på campusområdet nära skolan. Där kommer många av dina kompisar att bo och det kommer att vara enkelt att träffa varandra ofta. Sedan att ta vara på högskolans lokaler. Det är skönt att komma hemifrån och sitta i biblioteket eller på andra ställen. Då är det mycket lättare att slappna av när man är hemma så att man inte tänker på plugget hela tiden. Pauser är viktigt.

Isabel Bertilsson, student

Ålder: 24

Hemort: Vimmerby, Småland

Program: Industridesign

Det här gör jag när jag inte pluggar: Utöver att umgås med familj och vänner, kolla film och serier brukar jag dansa, träna och hålla på med olika projekt och DIYs.

Läs hela intervjun med Isabel

Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?

Det var utbildningen som tog mig hit. Jag hittade liknande utbildningar i andra städer men Gävle lockade mig mest eftersom campus och staden i sig är väldigt vacker med dess natur och kultur. Jag upplevde även att Högskolan i Gävle hade ett större fokus på hållbarhet jämfört med de andra skolorna. Dessutom har Gävle bostadsgaranti för studenter.

Varför valde du just den här utbildningen?

På grund av att vi får skapa, vara kreativa och arbeta med problemlösningar.

Vad är det bästa med utbildningen?

Variationen av teoretiskt och praktiskt arbete och att utbildningen är väldigt rolig.

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?

Lärarna ger oss mycket frihet i våra övningar och projekt. De säger till oss att ha kul, att tänka utanför ramarna och utmanar oss att prova våra mer märkliga idéer. De vill att vi ska passa på att göra det under vår utbildning eftersom vi inte kommer ha samma frihet ute i arbetslivet.

Vad är det bästa med Gävle?

Att man har lätt tillgång både till stadslivet och naturen. Jag är uppväxt på landet, och även om jag gillar allt det stadslivet har att erbjuda, behöver jag då och då lugnet ifrån naturen.

Vad vill du jobba med i framtiden?

Åh, svårt att säga. Det är mycket jag skulle vilja jobba med i framtiden men framför allt vill jag jobba med skapandet, och det kommer jag få göra tack vare min utbildning.

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?

Att våga testa. När jag sökte Industridesign så förstod jag inte riktigt vad det innebar, jag hade aldrig hört talas om industridesign innan, men min magkänsla sa att detta var något för mig. Så jag testade, och min magkänsla hade rätt!

Evelina Turesson och Andreas Berggren, alumner

Program: Industridesign

Examensår: 2021

Nuvarande arbetsplats och yrke: Driver eget företag (Dirty Peach Design) där vi gör allt, designer och formgivare, säljare, ekonom och marknadsstrateg. Jobbar också deltid på Ljusdesign i Gävle där vi både formger och hjälper till med diverse kreativa sysslor.

Det här gör vi när vi inte jobbar:
Andreas: Har alltid ett projekt igång, helst 3. Eller letar efter något nytt. Allt från renoveringar, små byggen till konst. Vågsurfar, reser och tävlar i discgolf.

Evelina: Målar gärna, eller illustrerar. Men också yogar, reser och håller just nu på att lära mig vågsurf.

Läs hela intervjun med Evelina och Andreas

Berätta kort om ert yrke, vägen dit och vad som påverkat yrkesvalet:

Andreas: Har alltid varit fascinerad av affärsutveckling. Jag bedrev under några år andra verksamheter innan jag bestämde mig för att göra något annat. Renoveringar och hobbysnickerier inspirerade mig till att satsa på ett kreativt yrke.

Evelina: Jag har alltid målat, skapat i olika form. Men ville göra något annat än att försöka leva på konst. Gick Teknik Design på gymnasiet och blev introducerad till Industridesignprogrammet och kände genast att det var rätt val. Att bli egenföretagare har dock aldrig varit självklart, det skedde mer av en slump – genom ett projekt i utbildningen som gick väldigt bra.

Vad är det bästa med yrket?

Evelina: Ingen dag är den andra lik. Ena dagen är jag administratör, andra konstruktör. Men grunden, det kreativa – att få skapa saker som jag brinner för, det är det allra bästa!

Andreas: Att få vara med och påverka morgondagens utbud av möbler och produkter, att få skapa meningsfulla saker för andra. Att få jobba på ett fritt sätt och i projektform.

Hur har studierna på HiG påverkat er i valet av yrke och vägen dit?

Industridesignutbildningen har lagt grunden för hur vi jobbar, redskapen vi använder varje dag.

I kursen Tillämpad Design, skapade vi en smart möbel som lade de första pusselbitarna till vår nuvarande karriär. Det slog upp ögonen för vad vi ville göra, möbel- och produktdesign för compact living.

Känner ni att ni har nytta av utbildningen i yrkeslivet?

O-ja! Vi har nu träffat många andra nyexade designers från andra utbildningar, haft projekt med företag och känner en otrolig stolthet över att ha gått på just Högskolan i Gävle. Vi känner oss trygga med vad vi kan, att det mäter sig med vad marknaden behöver, att vi har en bred grund att stå på.

Vad minns ni särskilt från din studietid?

Kommer alltid minnas hur vi jobbade och skrattade långt in på natten. Det är en otrolig frihet och möjlighet i lokalerna. En ovärderlig tillgång, verkstäder och ritsalar, och själv­klart lärarna. Det saknar vi varje dag.

Vilka är era framtidsplaner?

Vi är i skrivande stund på väg ned i Europa för att bo och arbeta ifrån vår designstudio på hjul under vinterhalvåret. Där vill vi skapa kontakter, inspireras och utveckla vårt företag. Vi eftersträvar en symbios mellan privatliv och arbete. I våra projekt vill vi skapa större värden för både oss själva, andra och planeten.

Jacob Göthberg, alumn

Program: Industridesign

Examensår: 2021

Nuvarande arbetsplats och yrke: CTEK , Industri­designer

Det här gör jag när jag inte jobbar: När jag inte jobbar gillar jag att gå på second hand, vara ute och vandra samt att umgås med nära och kära.

Läs hela intervjun med Jacob

Berätta kort om ditt yrke, vägen dit och vad som påverkat ditt yrkesval.

CTEK gör batteriladdare samt EVSE laddare med mål om att maximera batteriers livslängd med smart laddningsteknik.

Som industridesigner på CTEK är det mitt ansvar att analysera användare för att designa relevanta produkter med fokus på användarvänlighet, hållbarhet, produktions- metod, kostnad samt form och färg.

Efter utbildningen fick jag sommarjobb på Scania som inredningsdesigner för deras kontor. Efter det drev jag egen firma med tema inredningsdesign bland annat. Även om det var väldigt kul så kände jag att jag ville prova på produktdesign och sökte mig till flera företag, däribland CTEK.

Vad är det bästa med ditt yrke?

Variationen. Uppgifterna kan t.ex. vara att ta fram grafiskt material, testa mekaniska funktioner för validering, göra ergonomiska analyser samt att göra designmodeller. Arbetet är varierat och kunderna lika så, ena dagen jobbar jag med våra egna produkter och andra jobbar jag med kunder som GM, Porshe eller Volvo. Men kanske framförallt att jag får jobba med att göra idéer till verklighet.

Hur har dina studier på HiG påverkat dig i ditt val av yrke och vägen dit?

På HiG har jag fått tagit del av allt vad industridesign innebär men jag har alltid haft lite extra kärlek till just produktdesign. Det tillsammans med kombinationen att ha jobbat så brett och inom många olika områden av design har nog gjort att jag känt mig väldigt bekväm i att ta mig an väldigt olika typer av uppgifter.

Känner du att du har nytta av din utbildning i ditt yrkesliv?

Vad jag fått höra från min arbetsgivare var att det till stor del var att jag var så intresserad av hållbarhet och materialutforskning tillsammans med att jag hade gått på en av få högskolor i Sverige med den inriktningen (hållbarhet och material) som gjorde att jag fick jobbet. Till största delen av min arbetsdag använder jag mig av metoder och färdigheter som jag lärt mig på utbildningen. Och jag har hört av mig vid flera tillfällen för att få tips från de mycket kompetenta lärarna.

Vad minns du särskilt från din studietid?

Jag kommer ihåg att jag var väldigt imponerad av att se folk från helt skilda bakgrunder helt orelaterat till design och formgivning som efter så kort tid kunde skapa så imponerande produkter/tjänster/appar. Jag hade vänner som i princip aldrig ritat tidigare som efter en skisskurs kunde göra produktskisser i perspektiv med snygg markerteknik, det var imponerande.

Vilka är dina framtidsplaner?

Att fortsätta inspirera och implementera hållbarhet inom CTEK för så väl våra produkter som för system. Samt att skapa innovativa produkter som är lätta att använda och som upplevs premium.

Anton Åsberg, alumn

Program: Industridesign

Examensår: 2019

Nuvarande arbetsplats och yrke:
Just nu håller jag på med min Master inom design på Konstfack. Utbildningen heter Individuell studieplan inom Design.

...problemlösning är det absolut bästa och roligaste, att få ägna dagarna åt att vrida och vända och faktiskt uppfinna saker

 

Läs hela intervjun med Anton

Berätta kort om ditt yrke, vägen dit och vad som påverkat ditt yrkesval:

Jag hade aldrig tidigare hört talas om industridesign innan 2016 då jag började fundera på vad jag skulle kunna tänka mig att arbeta inom. När jag kom in på Högskolan i Gävle och fick ta del av vad industridesign är och vad det bidrar med till samhället förstod jag ganska så omgående att jag funnit mitt yrke.

De tre åren på HiG gick väldigt snabbt, och jag kände att jag ville fördjupa mig ännu mer inom design, och försöka förstå var jag befinner mig i det breda spektrat i vad som kallas design. Vem är jag i Design? Därför sökte jag mig till Konstfack för att göra min master, där man mer på djupet dyker in i yrket.

Vad är det bästa med ditt yrke:

Jag kan ju endast spekulera i vad som kommer vara det bästa i mitt yrke då jag fortfarande studerar. Men som jag känner just nu när jag är mitt uppe i det, så är det absolut helheten. Att få zooma in på små pyttedetaljer till att diskutera stora samhälls­problem eller frågor kring hur mänsklighetens framtid kommer att se ut. Utöver det så är det problemlösning som är det absolut bästa och roligaste, att få ägna dagarna åt att vrida och vända, och faktiskt uppfinna saker.

Något som Industridesign på HiG gav mig var det kritiska tänkandet och ifrågasättandet utav normer och konventionella metoder. Det är något som jag tycker är det roligaste och mest givande som finns. Jag tror att vi i framtiden kommer behöva ifrågasätta mer och mer för att kunna vända den, i mina ögon, negativa utveckling som vi ser inom flera områden. Vissa förslag eller lösningar kanske är så pass nytänkande att vi människor inte ens kan föreställa oss dessa och hur ska vi då ändra vårt beteende? Här tror jag att designers kan komma att spela en stor och viktig roll när det kommer till att konkretisera förslag och realisera dessa. Sån otroligt spännande, viktig och framförallt rolig uppgift!

Hur har dina studier på HiG påverkat dig i ditt val av yrke och vägen dit?

Som jag tidigare beskrev så har HiG varit introduktionen till mitt karriärsval, vilket är otroligt. Jag har fått en bred introduktion och presentation av baskunskaper och metoder, och sedan fått utforskat och utvecklat utifrån mina egna preferenser. Att ha haft den trygghet som lärarna på Industridesign gett mig och mina klasskamrater har verkligen bidragit till att jag känt mig säker på att prova nya metoder, utforska processer och ifrågasätta normer inom yrket och samhället.

Känner du att du kommer att ha nytta av din utbildning i ditt yrkesliv?

Jag kommer med största sannolikhet ha nytta av utbildningen och det har jag redan märkt av. Jag känner redan nu att jag är väldigt bra förberedd på allt vad det innebär med studier på masternivå. Jag har haft en trygg och bred plattform att stå på med både kritiskt och reflekterande tänkande, men också praktiska kunskaper som verkstadsarbete och prototypande.

Vad minns du särskilt från din studietid på HiG?

Om jag får välja en sak, förutom de fina minnen jag har med några av mina klasskamrater, så är det just den tryggheten och friheten som jag kände att lärarna på Industridesign gav mig. Det var fantastiskt och en stor anledning till att jag nu hittat mitt yrke.

Vilka är dina framtidsplaner?

Först och främst att slutföra mina masterstudier på Konstfack, sen så är det ganska så oplanerat. Jag håller fortfarande på att positionera mig inom designvärlden och siktar på att hitta det som jag vill hålla på med.

Lovisa Pettersson, alumn

Program: Industridesign

Examensår: 2018

Nuvarande arbetsplats och yrke: Jag driver mitt eget bolag, Lovisa of Sweden, där jag designar och säljer utomhuskontorsmöbler

Jag har alltid vetat att jag vill jobba med något kreativt och här fick jag de viktiga kontakterna som jag behövde för att ta mig fram

Läs hela intervjun med Lovisa

Berätta kort om ditt yrke, vägen dit och vad som påverkat ditt yrkesval

Jag driver mitt eget bolag Lovisa of Sweden, där jag designar och säljer utomhuskontorsmöbler. Det började som en sommarkurs under lovet mellan det andra och tredje året på Industridesign då jag och min syster, som då pluggade på Beckmans till formgivare, designade en utomhuskontorsstol. Under vårt examensarbete utvecklade och designade vi stolen för att få den produceringsbar för en eventuell kommande småskalig produktion. Under examensutställningen fick vi mycket uppmärksamhet. Tidningar skrev om stolen och potentiella köpare hörde av sig. Där och då skapades grunden för bolaget.

Jag har designat och utvecklat saker sedan jag var liten. Jag har tidigare läst kurser inom design och mode och drivit ett eget klädmärke, men hittade inte rätt förrän jag hamnade på Industridesign.

Vad är det bästa med ditt yrke?

Det bästa med mitt yrke är helt klart att mina dagar är så olika och innehållsrika. Det är självklart mycket att göra hela tiden, men det är väldigt roligt och man får spela många olika roller, alltifrån försäljare till marknadsförare, jobba som produktutvecklare, hälsa på i verkstäderna, jobba med hållbarhet, företagsutveckling och samtidigt designa för människan som ska använda mina möbler. Jag älskar mitt jobb.

Hur har dina studier på HiG påverkat dig i ditt val av yrke och vägen dit?

Jag har alltid vetat att jag vill jobba med något kreativt och här fick jag de viktiga kontakterna som jag behövde för att ta mig fram. Här fick jag kunskaper i produktion och utveckla mina färdigheter i design och designmetodik. Jag hade redan en del förkunskaper och en stark drivkraft att få jobba med någon form av utveckling och lärarna plockade upp det och utmanade mig utifrån vart jag var. Det fina med denna utbildning är att den är så bred och du har därför själv möjlighet att jobba mer med det som du själv känner att du behöver utmana.

Känner du att du har nytta av din utbildning i ditt yrkesliv?

Ja, framför allt de viktiga kontakter jag knöt under min utbildning, all verkstadstid där jag skapat ovärderlig kunskap om design och alla lärare och gästlärare som man lärde känna och som gav spännande utmaningar i alla de olika designprojekt vi genomförde. Rasmus Malbert från HDK, Design- och produktionsföretaget Lith Lith Lundin och Drap og Design för att nämna några.

Vad minns du särskilt från din studietid?

Det jag minns mest är min klass som blev som en familj. Vi var en väldigt sammansvetsad grupp av otroligt fina personer och vi la väldigt mycket tid på skolan. Vi hade bra verkstäder och en helt egen våning i ett lite mindre hus bredvid högskolan. På så sätt kom vi nära varandra, även mellan de olika årskullarna. Det är något alldeles speciellt som inte går att beskriva förrän man upplevt det.

Vilka är dina framtidsplaner?

Att jobba vidare med mitt bolag. Just nu ritar jag på kommande kollektion av olika möbler för utomhuskontorslösningar.

Gustav Berg och Ida Eriksson, alumner

Program: Industridesign

Examensår: 2018

Nuvarande arbetsplats och yrke: Industridesigners på Cibes liftLäs hela intervjun med Gustav och Ida

- Efter examen var min tanke att jag skulle starta upp ett företag inom hållbart mode. Det var väldigt kul och lärorikt dock inte så lönsamt. Jag sökte mig vidare och fick jobb på Cibes lift, där jag arbetar med Design, berättar Ida.

Jobbet som industridesigner på Cibes lift innefattar främst framtagningar av nya koncept och diverse problemlösningar.
- Det är väldigt spännande att se användares behov och att hitta användningsbara lösningar som de själva möjligen inte inser skulle hjälpa dem i vardagen, säger Gustav.

Ida tycker att det bästa med yrket är att hon får arbeta kreativt varje dag.
- Jag utvecklas hela tiden då min arbetsplats ger mig möjlighet till det.

Hur har era studier på HiG påverkat er i era val av yrke och vägen dit?

Gustav: - På industridesignprogrammet fick man lära sig att det viktigaste i jobbet är de som ska använda produkterna och att även se det från ett större perspektiv sett till miljöpåverkan. Klassen hade en tre veckors uppgift med företaget. Två år senare mailade högskolan ut en annons till skolans elever för en traineetjänst på företaget.

Ida: - Under min studietid lärde jag mig mycket som jag har nytta av nu när jag arbetar som industridesigner. Bland annat har jag tagit med mig hållbarhet och miljötänket.

Känner ni att ni har nytta av utbildningen i yrkeslivet?

Gustav: - Absolut, i varje projekt så har det varit fantastiskt givande att genomföra presentationer som sen diskuteras och vrids och vänds på för att gå igenom vad som skulle kunna förbättras.

Ida: - En sak som jag tar med mig från min studietid är att man aldrig blir fullärd utan att man alltid ska vara öppen för nya utmaningar och lärdomar. Jag tror också att de är viktigt att man aldrig ser sig själv som klar, utan att man hela tiden vill utvecklas och bli bättre.

Är det något särskilt ni minns och vill dela med er av från studietiden?

Ida: - Något som jag minns från min studietid är alla spännande projekt, nya material och intressanta personer vi träffade och arbetade med.

Gustav: - Jag minns ett projekt vi hade när vi skulle filma ett samhällsproblem. Projektet var relativt litet och inte betygsatt. Jag och min gruppvän jobbade med projektet större delen av natten för att redigeringsprogrammet strulade genomgående men vi ville att det skulle bli på ett visst sätt. När man ser tillbaka på det så kan man vara nöjd över att ha försökt så gott man kan.

Emma Zetterman, alumn

Program: Industridesign

Examensår: 2016

Nuvarande arbetsplats och yrke: Arbetar på Transformator Design som servicedesigner.

Utbildningen är en förutsättning för att jag ska kunna arbeta med det jag gör.

 

 

Läs hela intervjun med Emma

Berätta kort om ditt yrke, vägen dit och vad som påverkat ditt yrkesval

Som servicedesigner på Transformator drivs man av att arbeta mot ett mänskligare samhälle, där kunden är i centrum. Jag utvecklar tjänster och organisationer tillsammans med kunden.

När jag påbörjade mina studier på HiG hade jag en tanke om att skapa produkter som var tillgängliga för alla. Det som varit så självklart då blev efter tre år något helt annat. Jag insåg att design är ett verktyg. Design kan förändra, det kan förbättra. Design kan innehålla så många kraftfulla uttryck, design kan förändra någons vardag till det bättre. Vid den insikten så förstod jag att design inte måste vara en fysisk produkt, design som verktyg kan tillämpas på mer än så. Jag upptäckte begreppet servicedesign och förstod att det var där och den jag ville vara.

Vad är det bästa med ditt yrke?

Att jag hela tiden får lära mig om omvärlden. Att jag får utforska olika branscher tillsammans med deras kunder. Att jag ständigt får utvecklas i min yrkesroll och ta del av andras erfarenheter. Det som är absolut bäst, är att veta att vi faktiskt gör skillnad för dem som organisationer och myndigheter finns till för.

Hur har dina studier på HiG påverkat dig i ditt val av yrke och vägen dit?

Det har påverkat otroligt mycket. Jag är och kommer alltid vara så tacksam att det var just på HiG jag hamnade.
Ibland när jag tänker tillbaka så känns det som att alla bitar föll på plats under tiden jag studerade. Jag förstod vem jag ville vara och vart jag ville komma. Jag fick stöd i mina intressen och blev utmanad på bitar jag behövde utveckla. Det är tack vare Industridesign och personerna som arbetar där som jag hittade den vägen som passade mig bäst. Det finns så mycket vilja där, vilja att utveckla oss som individer. För mig var det anledningen till att jag hittade så rätt.

Känner du att du har nytta av din utbildning i ditt yrkesliv?

Absolut, hela tiden. Utbildningen är en förutsättning för att jag ska kunna arbeta med det jag gör. Förståelsen för designmetodiken och hur man bedriver en designprocess är central.

Vad minns du särskilt från din studietid?

Alla gånger vi i klassen gjorde något ihop, när vi fick arbeta mot något gemensamt. Alla sena kvällar som vi valde att spendera tillsammans på skolan. Alla de svettiga och kreativa timmarna vi var i verkstaden och skapade. Det finns så otroligt mycket glädje och gemenskap i att tillsammans försöka förstå vad vi vill göra i framtiden. Det är precis som alla säger, högskoletiden är den roligaste tiden i ens liv.

Vilka är dina framtidsplaner?

Jag vill fortsätta att utvecklas inom det jag gör, bygga mer erfarenhet och kunskap. Inom en snar framtid vill jag även läsa en master inom design för att skapa ytterligare förståelse för vad design kan bidra med. Och jag hoppas att jag kommer att ha en fot kvar på Industridesign på Högskolan i Gävle, då jag alltid kommer att känna extra mycket hjärta för min tid där.

Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)