- Högskolan i Gävle
- / Utbildning
- / Kurser
- / Kursbeskrivning
Om kursen
Engelska som skolämne innefattar idag en ökad tonvikt på omvärldskunskap, internationalisering och kommunikativ kompetens. Till detta hör möjligheter till kommunikation via digitala medier, vilket innebär att förmåga att söka och värdera innehåll i text och tal ses som centralt. Undervisning i Engelska ger förutsättningar för nya arbetsformer och undervisningssätt och ämnet utgör därför stimulerande utmaningar för engelsklärare.
Kursen erbjuder kursdeltagarna ett forum för att fördjupa sig i dessa områden och bekanta sig med didaktiska verktyg för att möta de krav som uttrycks i läroplanen. Detta innefattar bland annat kunskap om inkluderande förhållningssätt i undervisningen där elever i behov av särskilt stöd och elever med olika kulturell bakgrund ses som en tillgång i ett flerspråkigt och mångkulturellt klassrum. Kursen betonar även hur medvetenhet om genusperspektiv i undervisningen samt hur kunskap om digitala verktyg kan stödja undervisningen.
Under första terminen ingår kursmoduler som omfattar språkstruktur, skriftlig kommunikation, ämnesdidaktik. Kursens andra termin innehåller kursmomenten fältstudier, samtida engelskspråkig litteratur, barn- och ungdomslitteratur, språkvetenskaplig översikt samt engelska som världsspråk.
Kursen syftar med andra ord till att ge de studerande möjligheter att utveckla goda kunskaper om det engelska språkets mångfald med utgångspunkt från språkliga och kulturella perspektiv. Kursen vänder sig till lärare som vill utöka sin behörighet i ämnet engelska och som önskar fördjupade kunskaper i hur lärare kan bemöta elever i det multikulturella klassrummet, hur man med digitala och analoga verktyg kan designa undervisningen för att främja lärande, och hur man kan bemöta det engelska språkets omfattande variation.
Anmälningsinformation
Behörighetskrav
För att delta i Lärarlyftet behöver du vara anställd som lärare och ha en behörighetsgivande lärarexamen utan att vara ämnesbehörig.Urval
HögskolepoängWebbanmälan öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.
När du väljer att ansöka till en kurs kommer du till Antagning.se där koden för din kurs kommer vara förifylld.
Mer om antagning på Antagning.se
Ansökan
0 träffar
*) Webbanmälan på antagning.se öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.