Fundamentalism, terrorism och martyrskap I (1-15) 15 hp

Om kursen

Vad finns det för koppling mellan fundamentalism, terrorism och föreställningar om martyrskap inom olika religioner? Och hur kan fundamentalism och terrorism förstås i relation till västerländsk kolonialism och orientalism? Är begrepp som fundamentalism och terrorism överhuvudtaget användbara i vetenskapliga sammanhang?
Kursen behandlar olika aspekter av den moderna forskningen kring dessa frågor, och omfattar även en kritisk granskning av massmediebilden av fundamentalism och terrorism. Kursen tar som sin utgångspunkt aktuell forskning kring en rad moderna fenomen, t ex terrordåden den 11 september, 2001, i USA eller ritualiserade självmord på Sri Lanka.

Kursplan

Litteratur

Anmälningsinformation

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg/Högskoleprov: 50/50 %

Webbanmälan öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.

När du väljer att ansöka till en kurs kommer du till Antagning.se där koden för din kurs kommer vara förifylld.

Mer om antagning på Antagning.se

Ansökan

Start
Studieform
Veckor
Anmälan
Hösten 2019
Distans
201946 - 202003
Studietid: Dagtid
Antal platser: 21
Studieort: Gävle
0 träffar
Anmälningskod: HIG-13220
Undervisningsspråk: Svenska
Studietakt: Helfart
Anmärkning: Undervisningen på kursen erbjuds på distans via något webbkonferensverktyg eller via videokonferens. Vid webbkonferens kan du sitta uppkopplad hemifrån. Vid videokonferens kan du sitta på ett lokalt studiecentrum eller koppla upp dig via din egen dator. Det går förstås också bra att medverka i kursen på campus i Gävle. Vill du följa undervisningen från ett studiecentrum kontaktar du själv ditt lokala studiecentrum, helst redan före anmälan för att se om möjligheten finns och sedan omgående efter att du fått antagningsbeskedet. Ditt studiecentrums möjlighet att ta emot kursen är beroende av att du själv kontaktar dem: http://nitus.se/ Undervisningen går också att se streamad eller inspelad i efterhand. Viktigt att veta är att varje moment i kursen i regel rymmer 1-2 examinerande seminarier där närvaro krävs men där du kan välja att medverka antingen på campus eller på distans.

*) Webbanmälan på antagning.se öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-03-09
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)