Religionsvetenskap (1-30) 30 hp

Om kursen

Religionsvetenskap (1-30) ger en grundläggande introduktion till religionsvetenskapliga studier. Kursen består av fyra delkurser där religionsvetenskap studeras tematiskt i historia och nutid utifrån svenskt, europeiskt och globalt perspektiv. Delkurs 1 tar sin utgångspunkt i det mångreligiösa Sverige. Under delkurs 2 studeras judendom, kristendom och islam som traditioner med ett gemensamt ursprung och delvis gemensam kärna. Delkurs 3 behandlar myter och riter från forntid till nutid. Slutligen behandlar delkurs 4 mystik och religionspsykologi. Kurserna i religionsvetenskap (1-30) och religionsvetenskap (31-60) är en sammanhållen helhet. Fortsättningskursen (31-60) behandlar ämnesområden som inte tagits upp under den inledande kursen (1-30). För att få en allsidig introduktion till religionsvetenskapen rekommenderar vi att man läser båda kurserna.

Kursplan

Litteratur

Anmälningsinformation

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg/Högskoleprov: 50/50 %

Webbanmälan öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.

När du väljer att ansöka till en kurs kommer du till Antagning.se där koden för din kurs kommer vara förifylld.

Mer om antagning på Antagning.se

Ansökan

Start
Studieform
Veckor
Anmälan
Hösten 2019
Distans
201936 - 202003
Studietid: Dagtid
Antal platser: 35
Studieort: Gävle
0 träffar
Anmälningskod: HIG-13221
Undervisningsspråk: Svenska
Studietakt: Helfart
Anmärkning: Undervisningen på kursen erbjuds på distans via något webbkonferensverktyg eller via videokonferens, men det går förstås också bra att delta i undervisningen på campus i Gävle. Vid webbkonferens kan du sitta uppkopplad hemifrån. Vid videokonferens kan du också koppla upp dig via din egen dator, alternativt sitta på ett lokalt studiecentrum. Vill du följa undervisningen från ett studiecentrum kontaktar du själv ditt lokala studiecentrum, helst redan före anmälan för att se om möjligheten finns och sedan omgående efter att du fått antagningsbeskedet. Ditt studiecentrums möjlighet att ta emot kursen är beroende av att du själv kontaktar dem: http://nitus.se/ Ytterligare ett sätt är att se undervisningen streamad eller inspelad i efterhand. Viktigt att veta är att varje moment i kursen i regel rymmer 1-2 examinerande seminarier där närvaro krävs men där du kan välja att medverka antingen på campus eller på distans
Våren 2020
Distans
202004 - 202023
Studietid: Dagtid
Antal platser: 30
Studieort: Ortsoberoende
0 träffar
Anmälningskod: HIG-23224
Undervisningsspråk: Svenska
Studietakt: Helfart
Anmärkning: All undervisning sker via webbkonferensverktyget Zoom som gör att kursen går att följa antingen på campus i lärosal eller live på distans. Zoom är en e-mötestjänst vid Högskolan i Gävle som stödjer de flesta enheter och gör det möjligt att kommunicera med bra ljud- och bild även över långsamma förbindelser. Zoom kan liknas vid Skype eller Adobe Connect.

*) Webbanmälan på antagning.se öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-03-09
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)