Religionsvetenskap (31-60) 30 hp

Om kursen

Kurserna i religionsvetenskap (1-30) och (31-60) är en sammanhållen helhet. Fortsättningskursen (31-60) behandlar ämnesområden som inte tagits upp under den inledande kursen religionsvetenskap (1-30). För att få en allsidig introduktion till religionsvetenskapen rekommenderar vi att man läser båda kurserna. Fortsättningskursen (31-60) består av fyra delkurser. Inom kursen behandlas frågor om religion, natur och hälsa, samspelet mellan människans andliga och moraliska mognad med utgångspunkt i olika etiska och psykologiska teorier, Syd- och Östasiens religioner, samt relationen mellan religion och globalisering. Inom kursen ges också möjlighet att skriva ett självständigt uppsatsarbete. Religionsvetenskap (1-30) + religionsvetenskap (31-60) kan utgöra huvudämne i en högskoleexamen, 120 hp.

Kursplan

Litteratur

Anmälningsinformation

Behörighetskrav

Religionsvetenskap 30 hp

Urval

Högskolepoäng

Webbanmälan öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.

När du väljer att ansöka till en kurs kommer du till Antagning.se där koden för din kurs kommer vara förifylld.

Mer om antagning på Antagning.se

Ansökan

Start
Studieform
Veckor
Anmälan
Hösten 2019
Distans
201936 - 202003
Studietid: Dagtid
Antal platser: 10
Studieort: Gävle
0 träffar
Anmälningskod: HIG-13231
Undervisningsspråk: Svenska
Studietakt: Helfart
Anmärkning: Undervisningen på kursen erbjuds på distans via något webbkonferensverktyg eller via videokonferens. Vid webbkonferens kan du sitta uppkopplad hemifrån. Vid videokonferens kan du sitta på ett lokalt studiecentrum eller koppla upp dig via din egen dator. Det går förstås också bra att medverka i kursen på campus i Gävle. Vill du följa undervisningen från ett studiecentrum kontaktar du själv ditt lokala studiecentrum, helst redan före anmälan för att se om möjligheten finns och sedan omgående efter att du fått antagningsbeskedet. Ditt studiecentrums möjlighet att ta emot kursen är beroende av att du själv kontaktar dem: http://nitus.se/ Undervisningen går också att se streamad eller inspelad i efterhand. Viktigt att veta är att varje moment i kursen i regel rymmer 1-2 examinerande seminarier där närvaro krävs men där du kan välja att medverka antingen på campus eller på distans.
Våren 2020
Distans
202004 - 202023
Ej öppen *
Studietid: Dagtid
Antal platser: 10
Studieort: Ortsoberoende
0 träffar
Anmälningskod: HIG-23220
Undervisningsspråk: Svenska
Studietakt: Helfart
Anmärkning: All undervisning sker via webbkonferensverktyget Zoom som gör att kursen går att följa antingen på campus i lärosal eller live på distans. Zoom är en e-mötestjänst vid Högskolan i Gävle som stödjer de flesta enheter och gör det möjligt att kommunicera med bra ljud- och bild även över långsamma förbindelser. Zoom kan liknas vid Skype eller Adobe Connect.

*) Webbanmälan på antagning.se öppnar cirka en månad före sista anmälningsdag.

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-03-09
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)