Gå till eugreenalliance
Sök

Student- och alumnintervjuer

Här kan du läsa intervjuer med några av våra studenter på Grundlärarprogrammet. De berättar vad de tycker om utbildningen och om hur det är att bo och plugga i Gävle.

Frida Sörquist

Frida Sörquist

Ålder: 24
Hemort: Gävle
Program: Grundlärarprogrammet åk 4–6 distans

Jag älskar att få vara en del av barnens utveckling och framgång

Varför valde du att plugga på Högskolan i Gävle?
Jag bodde i Gävle när jag sökte till högskolan. Har alltid gillat Gävle som stad och vuxit upp där. Hade även hört att studentlivet i Gävle ”öppnar upp” en helt ny sida av staden så fick lite förväntningar!

Varför valde du just den här utbildningen?
Jag har tidigare varit anställd som elevassistent på olika skolor och jobbat som vikarie. Insåg då att läraryrket var det som jag brann för och älskar att få vara en del av barnens utveckling och framgång.

Vad är det bästa med utbildningen?
All den kunskap som jag fått. Praktikveckorna ute på en skola är verkligen givande för då får du använda all den teori du läst i verkligheten. Det är så givande!

Är det något annat speciellt med just din utbildning som kan vara bra/roligt att veta?
Även fast det är distans så är du lika mycket student som alla andra. Du har samma tillgång till högskolan och biblioteket. Jag var även engagerad i studentföreningen Pedagogerna i Gävle (pig) där jag satt som ledamot i styrelsen. Då planerade jag bland annat insparken och var ansvarig under insparksdagarna. Insparken får man inte missa!!! Då hittar man vänner för livet och har superkul innan studierna drar igång

Vad är det bästa med Gävle?
Du har nära till allt. Det är en mysig stad och det är lätt att känna sig hemma

Vad vill du jobba med i framtiden?
Som mellanstadielärare såklart.

Har du något/några tips till den som ska söka till högskolan?
Tveka inte! Och gå på Insparken. Där lär du känna dina blivande klasskamrater och andra från samma utbildningsområde. Alla studentföreningar är med och man har verkligen superroligt.

Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)