Sök

Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 370 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 17 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Högskolan i Gävle är sedan 2023 också ett så kallat Europauniversitet i ett nätverk som kallas EU GREEN. Nio universitet i lika många länder bildar nätverket som ska främja kvalitet och hållbarhet, samt ökat utbyte för både studenter och anställda.

Vi erbjuder

• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,

• en arbetsplats med många anställningsförmåner,

• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Tjänsten som central kvalitetssamordnare ligger under Ledningskansliet som har till uppgifter att stödja ledningen i deras arbete. Inom ledningskansliet arbetar vi med frågor som rör Högskoleövergripande samordning och processledning, beredning och utredning, juridik, arkiv, registratur och dokumenthantering, systematiskt ledningsarbete samt förvaltning av (egna) IT-system. Ledningskansliet svarar för planering och administration samt samordning av beredningsarbete till Högskoleövergripande organ, exempelvis Högskolestyrelse, Utbildnings- och forskningsnämnden samt Disciplinnämnden.

Arbetsuppgifter

Högskolan befinner sig i ett utvecklingsarbete gällande kvalitetsprocesser, detta för att möta interna behov och externa krav. Som central kvalitetssamordnare samordnar du Högskolans kvalitetsarbete och är bland annat kontaktperson mot Universitetskanslersämbetet (UKÄ). Du har en viktig roll i att skapa möten, delta i planering, genomförande och uppföljning för att främja utveckling av kvalitet. I rollen som central kvalitetssamordnare ingår att stödja de lokala kvalitetssamordnarna i deras uppdrag.

I dina arbetsuppgifter ingår att driva utvecklingsarbeten och projekt, bland annat transformering av befintligt kvalitetssystem till ett ledningssystem. En annan central uppgift är att bereda beslutsunderlag och rutiner i syfte att tydliggöra och främja kvalitetsaspekter i utbildning och forskning. Du kommer också att ha ett övergripande samordningsansvar för befintligt system för avvikelsehantering.

I uppdraget ligger vidare att samordna, stödja och följa upp Högskolans arbete med UKÄs lärosätesgranskning. Du ska även bidra till verksamhetsdialogen och dess processer kopplat till kvalitetssystemet. Du är handläggare och föredragande i Utbildnings- och forskningsnämnden i ärenden relaterade till kvalitetsprocesserna. I rollen som central kvalitetssamordnare kommer du, tillsammans med kollegorna inom Ledningskansliet, att arbeta med ärenden inom avdelningens ansvarsområde såsom utredningar, beredningar med mera.

I rollen som central kvalitetssamordnare ingår att planera och samordna interna kvalitetsprocesser samt främja och medvetengöra kvalitetsarbetet inom Högskolan.

Kvalifikationer

För arbetet som central kvalitetssamordnare ska du ha doktorsexamen. Meriterande är om du har erfarenhet som handledare på forskarnivå.

För att lyckas i tjänsten behöver du:

- vara strukturerad och ha ett systematiskt och samarbetsinriktat arbetssätt,

- ha hög grad av samarbetsförmåga,

- kunna arbeta självständigt och ha förmåga att ta egna initiativ,

- vara flexibel och ha förmåga att anpassa dig efter förändrade krav.

Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och vana av att bereda och föredra kvalitetsärenden för ledningsfunktioner.

Du ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Om anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Plats: Gävle, Gävleborgs län

Övrig information

Det kan bli aktuellt med provanställning.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 31 maj 2023

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2023/227

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och eventuella andra handlingar som du önskar att åberopa.


Ansök


Kontakt

Björn Karlsson
Kanslichef
Telefon: 026-64 89 66
E-post: bjorn.karlsson@hig.se

Facklig(a) företrädare

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Sveriges Lärare
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Annette Gustafsson
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: annette.gustafsson@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)