Sök

Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder

• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,

• en arbetsplats med många anställningsförmåner,

• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Anställningen är inom Avdelningen för arbetshälsovetenskap och psykologi, vilken är en av de fyra avdelningarna på Akademin för hälsa och arbetsliv. Inom avdelningen finns personal- och arbetslivsprogrammet med psykologi som huvudämne samt master- och forskarutbildningsprogram inom arbetshälsovetenskap. Därtill finns fristående kurser och uppdragsutbildning.

Akademin för hälsa och arbetsliv, Avdelningen för arbetshälsovetenskap och psykologi vid Högskolan i Gävle utlyser härmed en tjänst som universitetslektor i psykologi.

Arbetsuppgifter

I anställningen ingår att bedriva undervisning, handledning på grund och avancerad nivå och examination inom främst Personal- och arbetslivsprogrammet, men även inom övrigt utbildningsutbud inom psykologi, på såväl svenska som engelska. Vidare ingår forskning inriktad mot arbets- och organisationspsykologi och/eller hälsofrämjande arbetsliv.

Anställningen omfattar också att delta i avdelningens och ämnets utvecklingsarbete gällande både forskning och undervisning samt administrativt arbete, samverkan och internationalisering. Undervisningen är förlagd dels på campus, dels på distans.

Tjänsteställe är Gävle och merparten av arbetstiden är campusförlagd till Högskolan i Gävle.

Kvalifikationer

För anställningen krävs doktorsexamen i psykologi, eller annat ämne som arbetsgivaren finner likvärdigt. Särskilt meriterande är internationellt publicerad forskning inom arbets- och organisationspsykologi samt dokumenterad pedagogisk skicklighet och erfarenhet av undervisning inom arbets- och organisationspsykologi.Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och på engelska.

Bedömningsgrund för anställning som universitetslektor är även den sökandes:

- Erfarenhet av pedagogisk verksamhet inklusive planering, utförande (undervisning och examination), utvärdering och utveckling av utbildning.

- Nivå av högskolepedagogisk utbildning. Att ha fullgjort kurser som motsvarar minst 10 veckors heltidsstudier, eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper, är ett krav i tjänsten. Bedöms det inte vara tillfullo uppfyllt ska kunskaperna förvärvas i överenskommelse med rekryterande chef.

Personlig lämplighet i form av god samarbets- och initiativförmåga är ett krav. God administrativ förmåga är meriterande.

För mer information, se Anställningsordning för lärare vid Högskolan i Gävle Dnr HIG-STYR 2019/153.

Om anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Plats: Gävle, Gävleborgs län

Övrig information

Det kan bli aktuellt med provanställning.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 29 januari 2023

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2022/526

För en fullständig förteckning av vad ansökan ska innehålla; besök vår hemsida: https://hig.se/Ext/Sv/Om-Hogskolan/Arbeta-hos-oss/Ansokan-om-tjanst-som-lektor-eller-professor.html


Ansök


Kontakt

Zahra Ahmadi
Avdelningschef
Mobiltelefon: 070-181 12 48
E-post: zahra.ahmadi@hig.se

Facklig(a) företrädare

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Sveriges Lärare
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)