Sök

Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 370 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 17 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Högskolan i Gävle är sedan 2023 också ett så kallat Europauniversitet i ett nätverk som kallas EU GREEN. Nio universitet i lika många länder bildar nätverket som ska främja kvalitet och hållbarhet, samt ökat utbyte för både studenter och anställda.

Avdelningen för utbildningsstöd (UBS) är högskolans sammanhållande resurs för studentstödjande och utbildningsadministrativa processer. Det innebär att ge stöd och service till studenter före, under och efter studierna samt att handlägga studentärenden av olika karaktär. Det innebär också ett ansvar för verksamhetsstöd till akademier och ledning med fokus på studieadministrativa frågor och stöd till studenter. Arbetet präglas av att ständigt förbättra och effektivisera rättssäkra processer för att skapa goda förutsättningar för verksamheten för studenter och medarbetare.

Arbetsuppgifter

Vi söker tentamensvärdar för arbete med genomförande av tentamen i våra lokaler på Högskolan i Gävle. Som tentamensvärd har du en viktig uppgift i att säkerställa att tentamen genomförs på ett rättssäkert sätt efter det regelverk som finns vid Högskolan i Gävle. Du sköter praktiska och administrativa uppgifter i samband med förberedelser och genomförandet av tentamen. Du informerar studenter i sal eller via digitala verktyg, på svenska och engelska. Studentgruppen kan vara stor eller med en eller ett fåtal studenter beroende på tillfälle. Tentamen genomförs både i stora salar och i mindre rum på campus eller via digitala verktyg.

I samband med anställning ingår obligatoriska utbildningstillfällen inom områden som exempelvis GDPR, bemötande och rutiner.

Kvalifikationer

Vi ser att du är en person som brinner för service och har förmågan att alltid ge ett professionellt bemötande till studenter, lärare och andra. Din samarbetsförmåga är mycket god och du tycker om att jobba som en del i ett team men, har också förmåga att vara självgående. I din roll behöver du kunna vara tydlig och förmedla vad som gäller i olika situationer, även i samband med viss press. Du är kommunikativ och har inga problem med att prata inför stora grupper på svenska och eller engelska då vi har en internationell studentgrupp. Det är mycket viktigt att du är ordningsam och noggrann och känner ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter.

Vi genomför även digitala tentor varför det är viktigt att du har en grundläggande datorvana och ett intresse för IT och att lära dig nya system.

Du behöver vara flexibel när det gäller dina möjligheter att arbeta då tentamenstillfällen kan ske både vardag och helg, dag och kvällstid.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vill du bidra med din erfarenhet och ditt engagemang? Då tror vi att det här passar dig!

Om anställningen

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Timavlönad Deltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Tidsbegränsning: Typ av tidsbegränsning: Intermittent anställning efter behov.

Antal platser: 1

Plats: Gävle, Gävleborgs län

Övrig information

Som tentamensvärd på Högskolan i Gävle har du en visstidsanställning i form av en intermittent anställning. Det innebär att du får ekonomisk ersättning per timme som du arbetar. Antalet arbetstimmar kan fördelas olika beroende på vecka och det finns inte några garantier för att du får arbeta ett visst antal timmar/månad. Vissa veckor är det fler timmar och vissa är det färre. Under juli månad sker inga tentamenstillfällen.

Om du är intresserad av uppdraget som tentamensvärd förväntar vi oss att du finns tillgänglig för arbete när Högskolan har behov och du kommer då att få ett schema för hur du arbetar.

Arbetet som tentamensvärd är ett myndighetsutövande och innebär ansvar för att studenter som skriver tentamen i högskolans lokaler kan göra det på ett rättssäkert sätt. Du kan därför inte kombinera arbetet med att vara student vid Högskolan i Gävle.

I denna rekrytering gör vi löpande urval.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 31 maj 2023

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2023/231

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och eventuella andra handlingar som du önskar att åberopa.


Ansök


Kontakt

Maria Strand
Chef Avdelningen för utbildningsstöd
Telefon: 070-616 86 95
E-post: maria.strand@hig.se

Facklig(a) företrädare

Annette Gustafsson
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: annette.gustafsson@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Sveriges Lärare
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)