Sök

Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder

• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,

• en arbetsplats med många anställningsförmåner,

• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Vid Avdelningen för humaniora finns ämnena engelska, genusvetenskap, medie- och kommunikationsvetenskap, religionsvetenskap och svenska. Avdelningen ansvarar för fristående kurser och olika program på grundnivå och avancerad nivå och utgör en integrerad del av Högskolans lärarutbildningar. Vid avdelningen bedrivs även forskning inom de olika ämnena. Avdelningen for humaniora har ca 45 medarbetare.

Svenska språket är ett av de större ämnena inom humaniora vid Högskolan i Gävle. Ämnet har inriktningar i flera lärarutbildningar. Även fristående kurser i svenska, svenska som andraspråk samt svenska som främmande språk erbjuds. Nätbaserad utbildning utgör en viktig del av verksamheten.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av planering och genomförande av undervisning samt examination. Undervisningen gäller främst den ämnesdidaktiska delen i grundlärarutbildningen i svenska. Arbete med lärarstudenternas verksamhetsförlagda utbildning inom ramen för ämnet ingår. Dessutom ingår administration av kurser. Undervisningen är både nät- och campusbaserad.

Tjänsteställe är Gävle och merparten av arbetstiden förväntas vara campusförlagd vid Högskolan.

Kvalifikationer

Behörighetskrav för anställningen är att den sökande är verksam som lärare, har grundlärarexamen samt har högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt har förvärvat motsvarande kunskaper (se Anställningsordning för lärare vid Högskolan i Gävle, HIG-STYR 2019/153).

Undervisningserfarenhet inom området läs- och skrivutveckling är ett krav.

Tidigare undervisningserfarenhet inom det ämnesdidaktiska området på högskolenivå är meriterande.

Den sökande ska ha god samarbetsförmåga, förmåga till ett flexibelt arbetssätt och ett intresse för att arbeta både teoretiskt och praktiskt med att utveckla framtida lärares undervisning i ämnet svenska.

Om anställningen

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid Omfattning 20%

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Tidsbegränsning: Tidsbegränsad anställning under 1 år med möjlighet till förlängning.

Antal platser: 1

Plats: Gävle, Gävleborgs län

Övrig information

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 15 april 2023

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2023/48

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och eventuella andra handlingar som du önskar att åberopa.


Ansök


Kontakt

Jaana Kurvinen
Avdelningschef
Telefon: 070-180 70 43
E-post: jaana.kurvinen@hig.se

Facklig(a) företrädare

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Sveriges Lärare
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)