Sök

Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 370 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 17 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder

• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,

• en arbetsplats med många anställningsförmåner,

• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Anställningen är inom Avdelningen för arbetshälsovetenskap och psykologi, vilken är en av de fyra avdelningarna på Akademin för hälsa och arbetsliv. Inom avdelningen finns master- och forskarutbildningsprogram inom arbetshälsovetenskap samt personal- och arbetslivsprogrammet med psykologi som huvudämne. Därtill finns fristående kurser och uppdragsutbildning.

Vi söker nu en forskningsassistent till forskningsprogrammet Flexibelt arbete, möjlighet och utmaning. Programmet som finansieras av Forte syftar till att undersöka och förbättra förutsättningar och villkor för att organisera och utföra arbete med olika anställnings- och arbetsformer.

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att medverka i datainsamling, grundläggande databearbetning, arbete i powerpoint och viss administration. Datainsamlingen sker med såväl frågeformulär som direkta fysiska mätningar av arbetsställning och rörelsemönster. Det innebär bland annat att åka ut på arbetsplatser för att rekrytera och göra mätningar på forskningspersoner, att hantera enkätsvar i elektronisk form och pappersform. Andra arbetsuppgifter inom programmet kan också tillkomma.

Tjänsteställe är Gävle.

Kvalifikationer

För anställningen krävs en masterexamen t.ex. i arbetshälsovetenskap, hälsovetenskaplig, beteendevetenskaplig eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska. Du är pedagogisk och tycker om att möta människor. Det är särskilt meriterande om du har praktisk erfarenhet av datainsamling från enkäter och i fältstudier på arbetsplatser, samt databashantering och statistiska metoder. Det är meriterande om du har erfarenhet av samarbete mellan högskola/universitet och andra myndigheter eller organisationer. Särskild vikt läggs vid personliga egenskaper såsom god förmåga att samarbeta och kommunicera i tal och skrift. Du ska även vara noggrann och ha förmåga att både ta och fånga upp initiativ.

Särskild vikt läggs vid personliga egenskaper såsom noggrannhet, lyhördhet och självständighet samt god samarbets- och analytisk förmåga. Du ska även ha förmåga att både ta och fånga upp initiativ.

Om anställningen

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid / deltid 50 - 100 % enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Plats: Gävle, Gävleborgs län

Övrig information

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 27 mars 2023

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2023/105

Ansökan skall åtföljas av ett personligt brev, CV samt övriga handlingar som du önskar åberopa för att kvalifikationerna ska kunna bedömas.


Ansök


Kontakt

Zahra Ahmadi
Avdelningschef
Mobiltelefon: 070-181 12 48
E-post: zahra.ahmadi@hig.se

Gunnar Bergström
Professor
Telefon: 073-622 58 60
E-post: gunnar.bergstrom@hig.se

Facklig(a) företrädare

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Sveriges Lärare
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)