Sök

Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 370 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 17 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder

• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,

• en arbetsplats med många anställningsförmåner,

• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Avdelningen för ekonomi, planering och inköp har som uppdrag att leda de årliga processerna kring verksamhetsplanering, budget, uppföljning och årsredovisning. Avdelningen ansvarar även för redovisning av externfinansierade projekt inom Högskolans forskning samt upphandling och samordning av inköp. Avdelningen har 18 medarbetare och är en av åtta avdelningar inom högskoleförvaltningen.

Arbetsuppgifter

Som redovisningsansvarig säkerställer du att Högskolans finansiella redovisning upprättas enligt gällande lagar och förordningar. Du har ett övergripande ansvar för myndighetens bokslut och du ansvarar vidare för att den ekonomiska rapporteringen till statsredovisningen levereras i tid och håller hög kvalitet. Du planerar och leder arbetet med den löpande redovisningen samt utvecklar och upprätthåller rutiner för en effektiv ekonomiadministration.

Du är delaktig i myndighetens budget- och prognosarbete och håller dig ajour med nya redovisningsrekommendationer genom omvärldsbevakning och nätverkande.

Vi arbetar i ekonomisystemet Unit4 ERP och du kommer tillsammans med systemansvarig och kompetenta kollegor utveckla rapportering och uppföljning.

Du ger stöd, service och utbildning inom dina ansvarsområden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi, företrädesvis med inriktning redovisning/ekonomistyrning. Du bör ha arbetat som ekonom i åtminstone några år och ha erfarenhet av bokslutsarbete, gärna från en större organisation. Vidare är dina kunskaper i Officepaketet, i synnerhet Excel, goda och du har lätt för att navigera i olika typer av it-system. Du talar och skriver svenska obehindrat.

Arbetet innebär att du behöver sätta dig in i och hålla dig uppdaterad om ändringar i statliga regelverk varför du behöver vara aktiv i att söka information och vägledning utanför den egna organisationen. Du är strukturerad, noggrann och ansvarsfull och har en god förmåga att växla perspektiv mellan detalj och helhet.

Du trivs i gränslandet mellan ekonomi och it och ser dig själv som en lösningsorienterad person med en förmåga att arbeta proaktivt. Du stimuleras av att hitta effektiva lösningar och förbättra rutiner och arbetssätt. Du har ett öppet och konsultativt arbetssätt, god samarbetsförmåga och en god pedagogisk förmåga där du anpassar kommunikationen efter målgrupp.

Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Om anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Plats: Gävle, Gävleborgs län

Övrig information

Det kan bli aktuellt med provanställning.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 11 juni 2023

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2023/162

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och eventuella andra handlingar som du önskar att åberopa.


Ansök


Kontakt

Johanna Sammeli
Ekonomichef
Mobiltelefon: 076-050 14 67
E-post: johanna.sammeli@hig.se

Facklig(a) företrädare

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Annette Gustafsson
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: annette.gustafsson@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Sveriges Lärare
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)