Sök

Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 300 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 16 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Vi erbjuder

• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,

• en arbetsplats med många anställningsförmåner,

• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Avdelningen för industriell ekonomi, industridesign och maskinteknik är en av de fyra avdelningarna på Akademin för teknik och miljö. Avdelningen söker nu en forskare för en visstidsanställning i industriell ekonomi med inriktning mot supply chain management.

Arbetsuppgifter

Som forskare kommer du att medverka i och stödja implementeringen av redan beviljade forskningsprojekt inom områden som omlokalisering av produktion, hållbarhetssäkring av leverantörskedjor, energieffektiva försörjningskedjor samt cirkulära försörjningskedjor. Du förväntas även bidra till nya projektansökningar och vetenskaplig produktion i övrigt (ex. publikationer och nätverksbyggande). Ämnesgruppen samverkar inom det strategiska forskningsområdet Intelligent Industri med målet att kraftsamla forskningen till aktuella och framtida samhällsutmaningar. De utmaningar som adresseras är digitalisering, energianvändning och industriell förnyelse. Dessa utmaningar möts med forskning inom och mellan fem olika ämnesområden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har disputerat inom industriell ekonomi eller annat i sammanhanget relevant akademiskt ämne. För anställningen bör du kunna tala och skriva god engelska och svenska. Som sökande bör du kunna uppvisa ett konsultativt arbetssätt gentemot kollegor. Det är meriterande för tjänsten att du kan uppvisa förmåga att initiera, genomföra och leda forskning av god vetenskaplig kvalitet, vilket i huvudsak framgår av publicering i internationellt erkända vetenskapliga tidskrifter inom ämnet. Det är även meriterande om du som sökande kan uppvisa förmågan att söka och erhålla forskningsbidrag från externa finansiärer. Här bedöms även din förmåga att samarbeta med och informera företag och myndigheter om forskning

Om anställningen

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid Deltid, 50%, eller enligt överenskommelse.

Tillträde: Tillträde så snart som möjligt, efter överenskommelse.

Tidsbegränsning: Tjänsten är en tidsbegränsad anställning med möjlighet till förlängning.

Antal platser: 1

Plats: Gävle, Gävleborgs län

Övrig information

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 7 februari 2023

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2023/45

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och eventuella andra handlingar som du önskar att åberopa.


Ansök


Kontakt

Jakob Nobuoka
Avdelningschef
E-post: jakob.nobuoka@hig.se

Facklig(a) företrädare

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Sveriges Lärare
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)