Sök

Om arbetsplatsen

Högskolan i Gävle har som vision att vara förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 370 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Högskolan i Gävle är en av Sveriges populäraste högskolor utifrån söktrycket. Vi har 17 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan fokuserar på fyra strategiska forskningsområden - hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Högskolan i Gävle är sedan 2023 också ett så kallat Europauniversitet i ett nätverk som kallas EU GREEN. Nio universitet i lika många länder bildar nätverket som ska främja kvalitet och hållbarhet, samt ökat utbyte för både studenter och anställda.

Vi erbjuder

• möjligheten att arbeta vid ett av Sveriges vackraste lärosäten,

• en arbetsplats med många anställningsförmåner,

• ett lärosäte som aktivt arbetar med frågor som vår gemensamma arbetsmiljö, tydliga arbetsvillkor samt jämställdhet och lika villkor.

Anställningen är inom Avdelningen för arbetshälsovetenskap och psykologi, vilken är en av de fyra avdelningarna på Akademin för hälsa och arbete. Inom avdelningen finns master- och forskarutbildningsprogram inom arbetshälsovetenskap samt personal- och arbetslivsprogrammet med psykologi som huvudämne. Därtill finns fristående kurser och uppdragsutbildning.

Vi söker nu två forskningsassistenter inom projektet Better Life Quality with integrated GIS som är ett samarbete mellan de strategiska forskningsområdena hållbar stadsutveckling och hälsofrämjande arbete.

Arbetsuppgifter

Du kommer huvudsakligen att arbeta med arbetsuppgifter som relaterar till Geo-spatial datavetenskap. Det innebär bland annat analys och underhåll av en databas som utvecklats i projektet BIG (Better Life Quality with integrated GIS), se länken:

https://www.hig.se/Ext/Sv/Organisation/Akademier/Akademin-for-teknik-och-miljo/Forskning-vid-akademin/Miljovetenskap/Gront-stadsliv/Urban-Studio/Forskningsprojekt/The-BIG-project---Battre-livskvalitet-med-Integrerande-GIS.html

Anställningen är på 100% och varar ca ett år.

Tjänsteställe är Gävle. Arbete hemifrån kan diskuteras.

Kvalifikationer

För anställningen krävs att du som sökande har kandidatexamen, magisterexamen eller motsvarande inom geomatik, geo-spatial datavetenskap eller datavetenskap, eller närliggande område senast vid ansökningstidens utgång. Erfarenhet av avancerad statistik och kvantitativ metod är meriterande för anställningen.

Den sökande ska ha förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska eller engelska, i både vetenskapliga och publika sammanhang.

Om anställningen

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Antal platser: 2

Plats: Gävle, Gävleborgs län

Övrig information

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 16 juni 2023

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2023/209

Ansökan ska innehålla CV, personligt brev och eventuella andra handlingar som du önskar att åberopa.


Ansök


Kontakt

Stephan Barthel
Professor
Mobiltelefon: 076-3605705
E-post: stephan.barthel@hig.se

David Hallman
Docent
Telefon: 026-64 84 39
E-post: david.hallman@hig.se

Zahra Ahmadi
Avdelningschef
Mobiltelefon: 070-181 12 48
E-post: zahra.ahmadi@hig.se

Facklig(a) företrädare

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Annette Gustafsson
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: annette.gustafsson@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Sveriges Lärare
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-07-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)