Gå till eugreenalliance
Sök

Information till sent antagna

Vad roligt att du ska läsa på Högskolan i Gävle! All information för nya studenter finns här under Ny student. Du som är sent antagen behöver dock tänka på några saker. Här har vi samlat specifik information för dig.

Fem steg för att komma igång

För att komma igång med studierna behöver du som ny student följa vår steg för steg-guide - fem steg för att komma igång. För dig som är sent antagen skiljer sig dock några av stegen åt.

  1. Skapa ditt användarkonto
    Du som blivit reservantagen eller sent antagen kan tidigast skapa ditt användarkonto efter kl. 09.00 nästkommande dag. Detta för att dina uppgifter behöver hinna överföras från antagning.se till våra system. Gå till steg 1.

  2. Registrera dig i Ladok, vårt studiedokumentationssystem
    Du kan registrera dig på dina kurser i Ladok en vecka före kursstart. Om din kurs inte länge är öppen för registrering måste du ta kontakt med kurs- och programadministration för att få hjälp med manuell registrering. Gå till steg 2. 

  3. Logga in i Canvas
    När du registrerat dig eller fått hjälp att registrera dig på din kurs skrivs du automatiskt in på kursen i lärplattformen Canvas. Det kan ta cirka 60 minuter innan systemen har synkroniserats och du kan se din kurs i Canvas. Gå till steg 3.

Välkomstinformation

Vi hälsar alla nyblivna studenter välkomna med ett mejl. I mejlet finns information om den utbildning som du har blivit antagen till. Du hittar även viss information på webben.

Schema

Du söker fram ditt schema via schema.hig.se eller via schemaappen Kronox. Du kan använda Högskolans campuskarta som stöd för att hitta till din första föreläsning.

Kontakta kurs- och programadministrationen

Tag kontakt med kurs- och programadministrationen om du har frågor om utbildningen. De kan också hjälpa dig med kontaktuppgifter till kursansvarig lärare eller ditt programs utbildningsledare.

Introduktion till Högskolan och studierna

Som ny student hos oss erbjuds du en rad aktiviteter för att bekanta dig med högskolan och studentstaden Gävle.  Informationspass, föreläsning i studieteknik och guidade rundturer är några av aktiviteterna. Vissa delar finns att ta del av i efterhand.

Tänk på...

Att vara sent antagen innebär ofta att kursen redan börjat och att undervisningen ibland pågått en eller flera veckor. Försök därför att komma igång med studierna och uppgifterna direkt.

Lycka till med studierna!           

Publicerad av: Satu Moberg Sidansvarig: Satu Moberg Sidan uppdaterades: 2024-01-22
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)