Information till sent antagna

Grattis till att du har blivit antagen! All information för nya studenter finns här på ”Ny student”. Du som är sent antagen behöver dock tänka på några saker. Här har vi samlat specifik information för dig.

En lite annorlunda hösttermin

På grund av coronapandemin har all undervisning under vårterminen skett på distans. Högskolan i Gävle kommer att återgå till campusförlagd undervisning under höstterminen med vissa undantag. Det innebär att undervisningen för dig som campusstudent blir på campus men också nätbaserat på distans i vissa fall. Detta för att minska smittspridningen av covid-19. Det är därför bra om du har tillgång till en webbkamera och eventuellt ett headset.

Här kan du läsa mer om vad detta innebär

Fem steg för att komma igång

För att komma igång med studierna behöver du som ny student följa vår steg för steg-guide - fem steg för att komma igång. För dig som är sent antagen skiljer sig dock några av stegen åt.

  1. Skapa ditt användarkonto
    Notera att du som blivit reservantagen eller sent antagen tidigast kan skapa ditt användarkonto efter kl. 09.00 nästa dag. Detta på grund av att dina uppgifter måste hinna överföras från antagning.se till våra system. Gå till steg 1.

  2. Registrera dig i Ladok
    Du kan registrera dig på dina kurser i Ladok en vecka före kursstart. Om din kurs inte länge är öppen för registrering måste du ta kontakt med kurs- och programadministrationen för hjälp med manuell registrering. Gå till steg 2. 

  3. Logga in i Canvas
    När du registrerat dig eller fått hjälp att registrera dig på din kurs skrivs du automatiskt in på kursen i lärplattformen Canvas. Det kan ta cirka 60 minuter innan systemen har synkroniserats och du kan se din kurs i Canvas. Gå till steg 3.

Välkomstbrev

Vi hälsar alla nyblivna studenter välkomna med ett välkomstbrev. I ditt välkomstbrev finns information om den utbildning som du har blivit antagen till och kontaktuppgifter till ansvariga lärare.

Schema

Du söker fram ditt schema via schema.hig.se eller via schemaappen Kronox. Du kan använda Högskolans campuskarta som stöd för att hitta till din första lektion.

Kontakta kurs- och programadministrationen

Tag kontakt med kurs- och programadministrationen om du har frågor om kursen. De kan också hjälpa dig med kontaktuppgifter till kursansvarig lärare eller ditt programs utbildningsledare.

Introduktion till Högskolan och studierna

Som ny student hos oss erbjuds du en rad aktiviteter för att bekanta dig med högskolan och studentstaden Gävle.  Informationspass, föreläsningar i studieteknik och välkomstmässan är några av aktiviteterna. Vissa delar finns att ta del av i efterhand.

Tänk på...

Att vara sent antagen innebär ofta att kursen redan börjat och att undervisningen ibland pågått en eller flera veckor. Försök därför att komma igång med studierna och uppgifterna direkt.

Lycka till med studierna!           

Publicerad av: Lisa Olsson Sidansvarig: Lisa Olsson Sidan uppdaterades: 2020-09-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)