Gå till eugreenalliance
Sök

Student- och alumnintervjuer

Här kan du läsa intervjuer med våra studenter och alumner på Datavetenskapliga programmet. De berättar vad de tycker om utbildningen och om hur det är att plugga i Gävle.

Emma Hillman, alumn

Utbildning och examensår: IT/GIS (det tidigare namnet på Datavetenskapliga programmet) 2016
Ålder: 33 år
Nuvarande arbetsplats och yrke: IT/GIS-specialist på Geomatikk Sverige AB

Att vakna och känna ett driv inför dagens arbete är en konstant följeslagare och en levande drömLäs hela intervjun med Emma

Berätta kort om ditt yrke, vägen dit och vad som påverkat ditt yrkesval

Jag började som GIS-handläggare på Geomatikk någon månad efter examen och har sedan under åren utvecklats i min yrkesroll till det arbetet jag gör idag. Jag arbetar idag som en intern kunskapsresurs när det gäller t.ex. inmätning av infrastruktur i mark såväl som när det behövs hjälp med filhantering, vilket jag gör med FME. Jag arbetar som projektledare för vår GPR-utrustning (markradar) och har kundkontakt vid leverans och uppföljning. Mycket av mitt arbete idag är förlagt med sekretess. Att jag hamnade på Geomatikk och fortfarande är kvar har att göra med att jag fortfarande, 4 år senare, får chansen att utvecklas som individ och att jag samtidigt kan arbeta med service mot kollegor och kunder.

Vad är det bästa med ditt yrke?

Det bästa med mitt yrke är att jag aldrig blir fullärd. Utvecklingen går snabbt framåt vilket gör att det blir ett konstant lärande.

Hur har dina studier på HiG påverkat dig i ditt val av yrke och vägen dit?

Vi fick lära oss lite om mycket och det gav mig en bra försmak på vilken yrkesinriktning jag var mest intresserad av. Att ha den grundkunskapen som utbildningen gav har varit en stor fördel när jag fått nya arbetsuppgifter som kräver ny kunskap. Förutom den kunskap jag fick på högskolan växte jag som person och fick en ny syn på livet och vad som krävs av mig för att jag ska ta mig dit jag vill.

Känner du att du har nytta av din utbildning i ditt yrkesliv?

Varje dag, året runt!

Vad minns du särskilt från din studietid?

När jag tänker tillbaka på studietiden tänker jag främst på gemenskapen med mina studiekamrater. Vi var inte alltid överens men så roligt vi hade. Vi kämpade tillsammans ända in i slutet. De engagerade lärarna var pricken över i:et. När vi hade frågor för tusende gången ställde de upp så gott de kunde och hann med, trots att de redan hade fullt upp.

Vilka är dina framtidsplaner?

Framtidsplaner är inte rätt ord för mig utan snarare mål och drömmar. Jag älskar att arbeta med människor och de utmaningar det innebär så ett mål är att ta sig till en chefsposition. Där jag kan leda och engagera arbetskollegor på det viset som jag har chefer runt om mig idag som gör. Att vakna och känna ett driv inför dagens arbete är en konstant följeslagare och en levande dröm.

Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)