Doktorand inom Geospatial informationsvetenskap

Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö. Forskningen koncentreras till byggd miljö och hälsofrämjande arbetsliv. Högskolan erbjuder ett 50-tal utbildningsprogram och cirka 400 kurser inom humaniora, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Antalet studenter är omkring 17 000.

Hos oss arbetar cirka 700 personer. Av dessa är cirka 500 lärare och forskare och 200 arbetar inom administration.

Vad vi än arbetar med är det två saker som förenar oss: Att stödja och vägleda våra studenter under deras studietid samt verka för att Högskolans forskning kommer det omgivande samhället till nytta.

Arbetsuppgifter:

Avdelningen för industriell utveckling, IT och samhällsbyggnad på Akademin för teknik och miljö vid Högskolan i Gävle söker en doktorand i ämnet Geospatial informationsvetenskap till ett projekt för att utveckla datoralgoritmer för automatisk design. Som doktorand kommer du huvudsakligen att arbeta i ett utvecklingsprojekt som kallas ALEXANDER-projektet.

Som doktorand i ALEXANDER-projektet kommer du att utveckla ett designverktyg för att automatiskt generera levande struktur som bidrar till ett mer naturanpassat samhälle. Designverktyget är inriktat på biofil stadsdesign, i bemärkelsen att skapa levande strukturer till skillnad från att höja byggnaders estetik genom att plantera till exempel träd och buskar och är ett alternativ till existerande industriella designverktyg så som AutoCAD. Du blir en del i utvecklingen av en uppsättning differentierande algoritmer, vilka skapar levande struktur baserat på stadsplaner för historiska städer så som Venedig och Rom. Du arbetar med SimCity-lika simuleringar för att utföra ”what-if”-modellering som hjälper oss att bättre förstå varför och hur dessa levande strukturer fungerar. Du kommer att delta i tester och utveckling av verktyget tillsammans med studenter inom fysisk planering men även med professionella designers. Målsättningen är ett verktyg som hjälper till att utforma nya men även vidareutveckla existerande urbana miljöer så att de blir levande, vackra och hållbara.

För mer detaljer om projektet, se: https://www.researchgate.net/project/ALEXANDER-Automated-generation-of-living-structure-for-biophilic-urban-design

Anställningen som doktorand är femårig, omfattning heltid med 80 % forskarutbildning och 20 % annan tjänstgöring, t.ex. undervisning och administration. Lönen regleras genom lokalt avtal om lönestege för doktorander. Tjänsteställe är Gävle.

Kvalifikationer:

Grundläggande behörighet att antas till utbildning på forskarnivå har den som har avlagt en examen på avancerad nivå, eller högskoleutbildning om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå inklusive ett examensarbete.
Du har en naturvetenskaplig eller teknisk masterexamen.
Du har goda programmeringsfärdigheter och är intresserad av att arbeta med mjukvaruutveckling forskning.
Du har erfarenhet av de senaste versionerna av ArcGIS.
Vid tillsättningen ska avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig en utbildning på forskarnivå. Du skall vara självgående och initiativrik, kunna jobba både praktiskt och teoretiskt och ha en vilja att söka ny kunskap.
God muntlig och skriftlig färdighet i engelska är ett krav för projektet. Du skall ha goda analytiska och problemlösande färdigheter och förmåga att arbeta självständigt.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 28 februari 2018, märkt med ref nr HIG STÖD 2017/739. Skicka din ansökan via e-post till registrator@hig.se eller till Registrator, Högskolan i Gävle, Kungsbäcksvägen 47, 801 76 Gävle. Ansökan ska åtföljas av en meritförteckning inklusive en lista över referenspersoner och övriga handlingar du önskar åberopa.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-02-28

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2017/739

Upplysningar lämnas av:

Bin Jiang
Professor, svarar på frågor om projektet
Telefon: 026-648901
E-post: bin.jiang@hig.se

Jonas Boustedt
Avdelningschef, svarar på frågor om anställningen
Telefon: 026-64 87 72, 070-1914525
E-post: jonas.boustedt@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Magnus Angermund Sidansvarig: Maria Sörby Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)