Lediga jobb

Gästforskare i elektroteknik

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Forskning finns i fyra tematiskt inriktade strategiska forskningsområden: Hälsofrämjande arbete, Innovativt lärande, Hållbar stadsutveckling och Intelligent industri, där flera ämnesområden samverkar, men det finns också inomvetenskaplig ämnesforskning.

Avdelningen Elektroteknik, matematik och naturvetenskap har drygt 50 anställda akademiska lärare och rymmer ämnena elektronik, matematik, statistik, fysik, kemi och biologi.

Forskningen inom elektroteknik vid Högskolan i Gävle är interdisciplinär till sin karaktär och kombinerar områdena mätteknik, radiokommunikation, signalbehandling, robotik och närliggande områden. Forskningen är tillämpad och genomförs ofta i samarbete med industrin.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

För tillfället har vi forskningsprojektet som innehåller maskininlärning och trådlösa nätverk för reglering i industriella anläggningar. Vi söker en gästforskare till dessa projekt. Projektet är akademiska forskningsprojekt, men innehåller kontakter och samarbete med industrin. Vissa forskningsaktiviteter genomförs också i samarbete med andra ämnen som datavetenskap och industriell ekonomi. Anställningen kan innefatta viss undervisning.
Anställningen är under ett år, med möjlighet till förlängning. Startdatum enligt överenskommelse.

Kvalifikationer:

Doktorsexamen i elektroteknik, teknisk fysik, eller motsvarande. Forskning och annan yrkesmässig erfarenhet inom systemidentifiering, maskinlärning, eller reglerteknik, är särskilt meriterande. Goda kunskaper i engelska är ett krav.

Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-30

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/254

Upplysningar lämnas av:

Magnus Isaksson
Avdelningschef
Telefon: 026 - 64 82 49
E-post: min@hig.se

Daniel Rönnow
Professor
Telefon: (046) 26-648593
E-post: daniel.ronnow@hig.se

Niclas Björsell
Senior lecturer
Telefon: 026-64 87 95
E-post: nbl@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)