Universitetsadjunkt i svenska språket

Vid Avdelningen för humaniora finns ämnena engelska, genusvetenskap, medie- och kommunikationsvetenskap, religionsvetenskap och svenska. Avdelningen ansvarar för fristående kurser och olika program på grund- och avancerad nivå samt utgör en integrerad del av Högskolans lärarutbildningar. Vid avdelningen bedrivs även forskning inom de olika ämnena. Avdelningen för humaniora har ca 50 medarbetare.

Svenska språket är ett av de större ämnena inom humaniora vid Högskolan i Gävle. Ämnet har inriktningar i flera lärarutbildningar och en kandidatutbildning i svenska språket. Även fristående kurser i svenska och svenska som andraspråk erbjuds. Nätbaserad utbildning utgör en viktig del av verksamheten.

Nu satsar vi på att ytterligare stärka vår kompetens i ämnesgruppen för svenska språket genom att rekrytera en adjunkt för undervisning i kurser inom svenska språket och i svenska som andraspråk.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Anställningen omfattar undervisning, kursansvar, examination , handledning och kursutveckling inom områdena svenska språket och svenska som andraspråk. Vidare ingår medverkan i ämnets och avdelningens utvecklingsarbete samt administrativa uppgifter.

Den sökande förväntas tillbringa merparten av sin arbetstid på plats vid Högskolan i Gävle.

Kvalifikationer:

Behörig är den som har avlagt högskoleexamen inom kunskapsområdet eller motsvarande och genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper, samt visat pedagogisk skicklighet. I övrigt se Högskolan i Gävles anställningsordning.

Erfarenhet av undervisning inom högskola och distansundervisning samt goda kunskaper om lärplattformen Blackboard är ett krav. Likaså erfarenhet av undervisning i svenska som andraspråk samt en lärarutbildning med inriktning mot svenska språket.

Administrativ förmåga, förmåga att kunna samarbeta och förmåga till ett flexibelt arbetssätt är betydelsefullt för anställningen.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan till registrator på Högskolan i Gävle, e-post: registrator@hig.se.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse. Det kan bli aktuellt med provanställning.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-11

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2017/772

Upplysningar lämnas av:

Jaana Kurvinen
Avdelningschef
Telefon: 070-180 70 43
E-post: jaana.kurvinen@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Magnus Angermund Sidansvarig: Maria Sörby Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)