Lediga jobb

Universitetslektor i Samhällsplanering

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Anställningen är inom Avdelningen för datavetenskap och samhällsbyggnad, vilken är en av de fyra avdelningarna på Akademin för teknik och miljö. Inom avdelningen erbjuder vi en komplett studiemiljö med grundutbildningsprogram i samhällsplanering, lantmäteriteknik med både teknisk- och ekonomisk/juridisk inriktning, vidare programmen dataingenjör och systemutveckling mot GIS. På avancerad nivå erbjuds magisterprogram i besluts-, risk- och policyanalys, magisterprogram i geomatik, masterprogram i geospatial informationsvetenskap och hösten 2020 startar vi en ny civilingenjörsutbildning inom lantmäteriteknik. Vi bedriver forskarutbildning inom ämnet geospatial informationsvetenskap. Forskningsprojekt bedrivs inom samtliga ämnesgrupper. Vi hoppas att du vill vara med och bidra till högskolans fortsatta utveckling.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

I rollen som universitetsadjunkt kommer du att arbeta inom ämnesgruppen för Samhällsbyggnad. I arbetsuppgifterna ingår att bedriva undervisning och handledning på grundnivå samt eventuellt på avancerad- och forskarnivå inom ämnesområdet. Vidare ingår bl.a. administrativa uppdrag, kursansvar, aktiv medverkan inom lärarlaget till att utveckla ämnet och utbildningen och i mån av resurser forskning.

Kvalifikationer:

För att vara behörig att anställas som universitetslektor ska den sökande dels ha visat pedagogisk skicklighet, dels ha avlagt doktorsexamen inom kunskapsområdet (t.ex. samhällsplanering, urbangeografi, fysisk planering, stads- eller landskapsarkitektur), eller annan examen som arbetsgivaren finner likvärdig. För att bli anställd som universitetslektor ska den sökande, utifrån följande bedömningsgrunder, ha:

- En vetenskaplig produktion som omfattar mer än den som låg till grund för doktorsexamen.
- Erfarenhet av pedagogisk verksamhet inklusive planering, utförande (undervisning och examination), utvärdering och utveckling av utbildning.
- Fullgjort högskolepedagogisk utbildning som motsvarar minst 10 veckors heltidsstudier eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper.
I övrigt se (HF 4 kap. 4 a §).

Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska, eller visa potential att snabbt kunna uppnå sådan kompetens.

Den sökande ska i första hand bedömas utifrån sina kunskaper och erfarenheter av samhällsplanering inom olika områden, samt undervisning inom dessa områden. Övriga kunskaper inom visualisering av byggd miljö (t.ex. 3D-visualisering, GIS, webbkartografi, geodesign och gestaltning), förmåga att hantera både kvantitativa och kvalitativa metoder, samt pågående och tidigare forskning inom ämnesområdet är meriterande. Dokumentation av färdigheter kan göras genom uppvisade arbetsprov, t.ex. exempel på utförda arbeten, pedagogisk meriteringsportfölj etc.


Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast 16 juni 2019. Vid ansökan i pappersform vänligen kontakta Registrator vid Högskolan i Gävle.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-06-16

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/163

Upplysningar lämnas av:

Jonas Boustedt
Head of department
Telefon: 026-64 87 72, 070-1914525
E-post: jonas.boustedt@hig.se

Anders Brandt
Universitetslektor, ämnesansvarig
Telefon: 026 -64 84 18
E-post: sab@hig.se

Camilla Nordin
Akademisekreterare
Telefon: 026-648746
E-post: Camilla.Nordin@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)