Förvaltningschef

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 400 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 17 000 studenter och mer än 700 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Högskolan i Gävle söker nu en förvaltningschef med ett skarpt öga för ledning och samordning och med ett övergripande ansvar för högskolans gemensamma administration. En ledande nyckelroll för lärosätets fortsatta utveckling.

Arbetsuppgifter:

Högskolan i Gävle går en spännande tid till mötes; ett brett spektrum av utvecklingsfrågor och strategiska utmaningar finns högt upp på agendan i kombination med alla de operativa verksamhetsfrågor som utgör grunden i det arbete som bedrivs dagligen. Som förvaltningschef kommer du att spela en viktig roll i att leda lärosätet in i framtiden. Ditt uppdrag innebär ett övergripande ansvar för högskolans gemensamma administration, HGA, som ger stöd och service till såväl ledning som kärnverksamhet inom ekonomi/inköp, HR, kommunikation, IT, utbildningsstöd/studerandeservice och frågor gällande infrastruktur (repro, säkerhet, telefoni, lokaler och service). Det blir din roll att leda, utveckla och samordna HGA:s arbete tillsammans med kvalificerade och engagerade medarbetare med ett starkt fokus på samarbetet med kärnverksamheten.

Att representera Högskolan i högskoleövergripande administrativa sammanhang, bl.a. i nätverk med andra högskolor, blir en viktig del i lärosätets externa arbete. Den högskolegemensamma administrationen består idag av ca 200 medarbetare som är organiserade i sex avdelningar. Ett 50-tal administrativa medarbetare är placerade inom kärnverksamheten, dvs. på Högskolans tre akademier.

Kvalifikationer:

Vi tror att du är en ledare som genom en god kommunikativ förmåga kan skapa såväl förtroende som utveckling i en komplex och kunskapsintensiv organisation. Du har ett systemperspektiv och kan prioritera mellan ett brett fält av uppgifter, har god erfarenhet av att arbeta processorienterat och leder med tillit och tydlighet.

Du har integritet, god analytisk blick och förmågan att skapa strukturer och processer som stödjer och harmonierar med de strategiska vägvalen. Som ledare kan du skifta mellan operativa och strategiska frågor samtidigt som du leder genom andra och får människor omkring dig att växa. Du har en akademisk examen inom relevant område och har gedigen erfarenhet av ledarskap i offentlig verksamhet och att leda genom andra ledare. Du har erfarenhet av att leda och utveckla supportfunktioner i en större, komplex verksamhet, gärna inom akademin.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Låter det som en intressant och utvecklande möjlighet? Vänligen ansök via www.mercuriurval.se (ref.nr SE- 13418). Vi hanterar ansökningar löpande men önskar din ansökan senast den 27 januari. Frågor besvaras av ansvarig konsult på Mercuri Urval, Christian Nyhlen, 0733-66 75 76.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-01-27

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/19

Upplysningar lämnas av:

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Magnus Angermund Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)