Lediga jobb

Universitetsadjunkt i datavetenskap med inriktning mot programmering

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Avdelningen för datavetenskap och samhällsbyggnad söker nu en universitetsadjunkt i datavetenskap med inriktning mot programmering. Anställningen är tidsbegränsad- sex månader, med möjlighet till förlängning. Omfattning 20%.

Arbetsuppgifter:

Anställningen avser undervisning och handledning i ämnesområdet datavetenskap med inriktning mot grundläggande programmering. Arbetet innebär i huvudsak att driva nätbaserade kurser inom programmering för yrkesverksamma lärare på grundskolenivå och gymnasienivå. Den anställde förväntas självständigt kunna vidareutveckla och underhålla kurser och kursmaterial. Undervisningen sker på svenska.

Kvalifikationer:

I enlighet med Högskoleförordningen 4 kap § 4 samt Anställningsordningen vid Högskolan i Gävle krävs avlagd högskoleexamen i datavetenskap, samt pedagogisk skicklighet.

Det som ska bedömas är i första hand den sökandes förmåga till och erfarenhet av att programmering och undervisning i programmering. I andra hand bedöms den sökandes möjligheter att bidra till övrig undervisning i datavetenskap och för det ändamålet relevanta akademiska meriter. I tredje hand bedöms administrativ skicklighet och annan skicklighet av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och arbetsuppgifter.

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 3 juli 2019.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Tillträde 1 augusti 2019 eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-07-03

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/391

Upplysningar lämnas av:

Jonas Boustedt
Avdelningschef
Mobiltelefon: 070-191 45 25
Telefon: 026-64 87 72
E-post: jonas.boustedt@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)