Lediga jobb

Forskare inom kylning av metaller

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Avdelningen Bygg-, energi och miljöteknik vid Högskolan i Gävle söker en forskare inom ramen för ett projekt inom Energisystem. Anställningen avser 100%-tjänst under tre månader med möjlighet till förlängning.

I rollen som forskare inom kylning av metaller ingår att aktivt och engagerat arbeta och samverka med stål och SME industrier. Forskningen inom ramen för anställningen är avsedd att stärka forskningsområdets profil inom kylning av varma kroppar.

Den huvudsakliga arbetsplatsen blir i avdelningens lokaler vid Högskolan i Gävles campusområde på Kungsbäck i Gävle men även en del resor kommer att behöva göras inom projektet.

Kvalifikationer:

För anställningen som forskare inom kylning av metaller söker vi dig som har en Masterexamen eller motsvarande inom relevant område. Personen skall ha dokumenterad kunskap om numerisk beräkning och mätteknik för att kunna analysera de mekanismer som styr värmeöverföringen vid kylning av material med ett nytt kylningskoncept. Dokumenterad erfarenhet av kylning av varma kroppar är meriterande.

Du skall vara självgående och initiativrik, kunna jobba både praktiskt och teoretiskt och ha en vilja att söka ny kunskap. God muntlig och skriftlig färdighet i svenska och engelska är ett krav för projektet.

I arbetsuppgifterna ingår att aktivt arbeta och samverka med stålindustrin varvid erfarenhet av företagskontakter och samverkan med stålindustrin är en mycket värdefull merit.


Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-09-13

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/548

Upplysningar lämnas av:

Ulf Larsson
Avdelningschef
Telefon: 026-64 87 91
E-post: ulf@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)