Lediga jobb

Utredare

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Ledningskansliet inom Högskolan i Gävle utgör ett stöd till Högskoleledningen i den övergripande strategiska styrningen och ledningen av Högskolan. Kansliet har ett övergripande uppdrag att utveckla ledningsstödet och skapa förutsättningar
för ett professionellt och effektivt arbetssätt.

Ledningskansliet ska inom sitt ansvarsområde erbjuda ett kompetent och effektivt ledningsstöd till rektor, högskolestyrelse och kollegiala organ, med särskild tyngdpunkt på kvalitets- och utvecklingsfrågor enligt Högskolans mål och vision.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Till ledningskansliet vid Högskolan i Gävle söker vi en utredare.
I rollen som utredare utgör du i första hand ett stöd till ledningen i strategi- och verksamhetsutvecklingsfrågor.

Du ansvarar för att i dialog med olika verksamhetsföreträdare utveckla och formulera strategiska styrdokument, samt att verka för att sådana dokument hålls aktuella och relevanta i den löpande styrningen och planeringen av Högskolans verksamhet.

Som utredare har du ett helhetsperspektiv på verksamheten och ett utvecklings- och samordningsuppdrag för organisationens omvärlds- och invärldsbevakning. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att analysera och tolka Högskolans uppdrag i en akademisk, politisk, ekonomisk och historisk kontext. På ledningens uppdrag genomför du analyser och utredningar till stöd för det strategiska arbetet. Du är lyhörd för verksamhetens och ledningens behov och kan på ett tydligt sätt identifiera och kommunicera de krav som ställs på Högskolan.

Du har en viktig roll i det årliga verksamhetsplanerings-, uppföljnings- och redovisningsarbetet bland annat som skribent och samordnare och leder eller deltar i projekt relevanta för rollen.

Arbetsuppgifterna omfattar även att skriva officiella dokument och att kommunicera högskolans strategiska arbete internt och externt.


Kvalifikationer:

För anställningen som utredare söker vi dig som har en relevant högskoleexamen, gärna på avancerad nivå, som ger stöd och goda förutsättningar att verka i rollen.

Du har god erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna från en större organisation. Meriterande är erfarenhet från högskola och universitet eller annan politiskt styrd organisation.

Vi ser att du har en mycket god strategisk kompetens, god analysförmåga samt förmåga att planera, genomföra och följa upp.

För att lyckas i rollen som utredare behöver du som person vara tydlig, ansvarsfull och självgående. Du behöver dessutom vara lyhörd och inlyssnande för både ledningens och verksamhetens behov.

För anställningen krävs att du har god vana och skicklighet att kommunicera muntligt och skriftligt på i första hand svenska men i förekommande fall också engelska.
Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.


Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-09-30

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/549

Upplysningar lämnas av:

Jenny Riddarström
Tf. chef för ledningskansliet
Telefon: 026-648675
E-post: jenny.riddarstrom@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)