Lediga jobb

Universitetsadjunkt i idrottsvetenskap

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Avdelningen för folkhälso- och idrottsvetenskap bedriver idag såväl programmet Folkhälsostrateg för hållbar utveckling som ett idrottsvetenskapligt program med profilområdena antidoping och anpassad fysisk aktivitet. Därtill finns en kurssamverkan med Mittuniversitetet kring masterprogram i hälsovetenskap samt fristående kurser och uppdragsutbildningar på grund- och avancerad nivå.

Avdelningen för folkhälso- och idrottsvetenskap söker nu en universitetsadjunkt i idrottsvetenskap, allmän visstidsanställning med omfattning 100%, t.o.m. den 31 januari 2020 med möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifter:

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att bedriva undervisning, handledning och examination inom avdelningens utbildningsutbud med hög kvalitet på såväl svenska som engelska.
I anställningen ingår också att delta i avdelningens utvecklingsarbete rörande undervisning, forskning, samverkan med det omgivande samhället och internationalisering. Undervisning sker huvudsakligen på campus i Gävle men viss undervisning sker även via distans eller helt nätbaserat.

Tjänsteställe är Gävle.

Kvalifikationer:

För att vara behörig att anställas som universitetsadjunkt ska den sökande dels ha avlagt minst en kandidatexamen inom idrottsvetenskap eller annan examen som arbetsgivaren finner likvärdig och dels ha visat pedagogisk skicklighet.

Särskilt meriterande är magister eller masterexamens inom idrottsvetenskap med inriktning mot fysiologi eller träningslära eller annan examen och inriktning som arbetsgivaren finner likvärdig. Meriterande är undervisningserfarenhet inom idrottsvetenskap eller annat ämne som arbetsgivaren bedömer som relevant.

Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska. Därutöver bedöms graden av administrativ förmåga och annan skicklighet som är av betydelse för de arbetsuppgifter som ingår i anställningen.

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 7 juni 2019. Vid ansökan i pappersform vänligen kontakta Registrator vid Högskolan i Gävle.

Anställningens omfattning är 100% och allmän visstidsanställning. Tillträde 1 augusti 2019 eller enligt överenskommelse. Anställningen sträcker sig till den 31 januari 2020 med möjlighet till förlängning.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 3-6 månader
Tillträde: Tillträde 1 augusti 2019 eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-06-07

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/340

Upplysningar lämnas av:

Fredrik Hellström
Avdelningschef
Telefon: 026-64 86 60
E-post: fredrik.hellstrom@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)