Samordnare för lika villkor

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 400 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 17 000 studenter och mer än 700 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Den Högskolegemensamma administrationen har till uppgift att stödja chefer och medarbetare så att utbildning och forskning kan bedrivas med kvalitet. Högskolans gemensamma administration består av fyra avdelningar samt ett ledningskansli med totalt ca 130 medarbetare. Tjänsten är placerad på Avdelningen för utbildningsstöd och arbetsuppgifterna utförs även i nära samarbete med avdelningen för HR.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Vi söker en strukturerad och kommunikativ handläggare med ansvar för arbetet med jämställdhet och lika villkor utifrån diskrimineringsgrunderna. Du kommer att ha ett övergripande ansvar att utveckla och samordna lärosätets arbete med jämställdhets- och lika villkorsfrågor utifrån perspektiven arbetsgivare och utbildningsanordnare.

I uppdraget ingår att bereda och samordna myndighetens strategiska planearbete, att initiera, genomföra och följa upp åtgärder. Här ingår även att fungera som sekreterare och samordnare i strategigruppen för lika villkor med fokus på såväl studenter som medarbetare. I viss mån kan även utredningsarbete förekomma.

Arbetet innefattar kontinuerliga inslag av förändring och utveckling av arbetssätt i en miljö med många studenter och medarbetare. I ditt arbete kommer du att ha kontakt med både medarbetare och studenter vid olika delar inom Högskolan.

Kvalifikationer:

Du har högskoleutbildning med inriktning mot beteendevetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Du ska ha god kompetens inom lika villkorsfrågor och diskrimineringsgrunderna enligt den svenska diskrimineringslagstiftningen, samt ha dokumenterad erfarenhet av arbete inom jämställdhets- och lika villkorsområdet. Du ska även ha erfarenhet av administrativt arbete och mycket god datorvana. Du är kommunikativ och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

För att trivas i rollen behöver du drivas av att få ta eget ansvar och kunna vara flexibel. Du har lätt för att sätta dig in i nya arbetsuppgifter och arbetar på ett strukturerat och noggrant sätt. Du har god förmåga att ta egna initiativ, att arbeta självständigt och utför ditt arbete med högsta kvalitet. Som person är du engagerad, har god samarbetsförmåga och skapar lätt och gärna kontakt med andra. Du har en positiv och lösningsfokuserad inställning.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Vill du bidra med din erfarenhet och ditt engagemang kring lika villkorsområdet? Då tror vi att du kommer att trivas hos oss!

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan till registrator på Högskolan i Gävle, e-post: registrator@hig.se.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse. Högskolan kan komma att tillämpa provanställning.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-31

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2018/88

Upplysningar lämnas av:

Maria Strand
Chef Avdelningen för utbildningsstöd
Telefon: 070- 616 86 95
E-post: moa@hig.se

Jessica Ljung
HR-chef
Telefon: 026-64 86 66
E-post: jessica.ljung@hig.se

Facklig(a) företrädare
Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Magnus Angermund Sidansvarig: Maria Sörby Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)