Lediga jobb

Doktorand inom industriella energisystem

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Svensk industri bör strategiskt arbeta mot ökad energi- och resurseffektivitet på en global marknad med knappare resurser. Förbättrad energieffektivitet utgör tillsammans med ökad materialeffektivitet nyckelkomponenter i omställningen mot hållbara, klimatneutrala energisystem, lokalt, regionalt såväl som globalt. Sverige ska som nation bli klimatneutral år 2045. I detta sammanhang spelar beslutsunderlag och nyckeltal en central roll för att nå ökad effektivitet. Vidare är forskning kring styrmedel för effektivare industriell energianvändning av stor vikt.

Vi söker nu en doktorand till ett forskningsprojekt som syftar till att studera styrmedel för effektivare energianvändning i industrin. Ett framgångsrikt svenskt projekt tror vi starkt kan bidra till att detta även kan göras i andra länder och regioner. I rollen som doktorand ägnar du dig främst åt forskarutbildning, men del undervisning och administration ingår i begränsad omfattning.

Kvalifikationer:

För anställning som doktorand inom industriella energisystem krävs civilingenjörsexamen/masterexamen inom energisystem eller annan inriktnings som arbetsgivaren finner likvärdig. God muntlig och skriftlig färdighet i engelska är ett krav.

Deltagande i tidigare forskningsaktiviteter inom området industriella energisystem är särskilt meriterande.

Som person är du nyfiken, initiativrik, utåtriktad med förmågan att kunna arbete både praktiskt och teoretiskt.


Övrigt:

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-08-01

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/442

Upplysningar lämnas av:

Ulf Larsson
Head of department
Telefon: 026-64 87 91
E-post: ulf@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)