Universitetsadjunkt i datavetenskap inriktning animerad datorgrafik i 3D

Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö. Forskningen koncentreras till byggd miljö och hälsofrämjande arbetsliv. Högskolan erbjuder ett femtiotal utbildningsprogram och cirka 400 kurser inom humaniora, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Antalet studenter är omkring 17 000.

Hos oss arbetar cirka 700 personer. Av dessa är cirka 500 lärare och forskare och 200 arbetar inom administration.

Vad vi än arbetar med är det två saker som förenar oss: ambitionen att stödja och vägleda våra studenter under deras studietid samt viljan att verka för att Högskolans forskning kommer det omgivande samhället till nytta.

Ämnet datavetenskap tillhör Akademin för teknik och miljö vid Högskolan i Gävle. Inom ämnesgruppen bedrivs utbildning inom ingenjörs-, kandidat- och masterprogram, uppdragsutbildningar, samt forskarutbildning och forskning inom geospatial informationsvetenskap.

Arbetsuppgifter:

Anställningen avser undervisning inom kunskapsområdet datavetenskap med inriktning mot animerad datorgrafik i 3D med utvecklingsmiljön Blender. I arbetsuppgifterna ingår att undervisa, examinera samt utveckla undervisningsformer, inom kurser som genomförs via en egenutvecklad nätbaserad lärplattform. Arbetsuppgifterna kräver en hög grad av självständighet och en välutvecklad förmåga att kommunicera med studenter och att kunna tillgodose studenternas behov på ett effektivt och serviceinriktat sätt.

Kvalifikationer:

För att vara behörig att söka anställning som universitetsadjunkt vid Högskolan i Gävle krävs att den sökande kan uppvisa avlagd högskoleexamen inom kunskapsområdet datavetenskap. Därtill krävs genomgången högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt motsvarande förvärvade kunskaper, samt pedagogisk skicklighet. Förmågan att undervisa på såväl svenska som engelska är ett krav.

Som bedömningsgrunder gäller i första hand den sökandes pedagogiska och ämnesmässig skicklighet att undervisa inom kunskapsområdet animerad datorgrafik i 3D och avancerade färdigheter i utvecklingsmiljön Blender.

Pedagogisk skicklighet innebär att den sökande ska kunna (1) planera, utveckla, genomföra och utvärdera undervisning på grundnivå inom det egna kunskapsområdet, (2) uppvisa ett reflekterande förhållningssätt till undervisning på högskolenivå samt till studenters lärande utifrån relevant utbildningsvetenskaplig forskning och teori samt (3) känna till regelverket för verksamheten inom den högre utbildningen. Pedagogisk skicklighet innebär för den här anställningen dessutom förmåga att självständigt utveckla undervisningsformer och undervisningsmiljöer för nätbaserat lärande.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan till registrator@hig.se eller Registrator, Högskolan i Gävle, Kungsbäcksvägen 47, 801 76 Gävle senast den 17 januari 2018, märk ansökan HIG-STÖD 2017/730.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och liknande.

Högskolan kan komma att tillämpa provanställning.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-17

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2017/730

Upplysningar lämnas av:

Jonas Boustedt
Avdelningschef, svarar på frågor om anställningen
Telefon: 026-64 87 72, 070-1914525
E-post: jonas.boustedt@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Magnus Angermund Sidansvarig: Maria Sörby Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)