Lediga jobb

Universitetsadjunkt i folkhälsovetenskap

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Avdelningen för folkhälso- och idrottsvetenskap bedriver idag såväl programmet Folkhälsostrateg för hållbar utveckling som ett idrottsvetenskapligt program med profilområdena antidoping och anpassad fysisk aktivitet. Därtill finns en kurssamverkan med Mittuniversitetet kring masterprogram i hälsovetenskap samt fristående kurser och uppdragsutbildningar på grund- och avancerad nivå.

Avdelningen för folkhälso- och idrottsvetenskap söker nu en universitetsadjunkt i Folkhälsovetenskap, tillsvidareanställning med omfattning 100%.

Arbetsuppgifter:

I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för och bedriva undervisning, handledning och examination inom avdelningens utbildningsutbud med hög kvalitet på såväl svenska som engelska. Därtill kommer att bedriva och utveckla samverkan inom högskolan så väl som med omgivande samhälle och vara delaktig i ämnets utveckling av forskning och forskningsanknytning av utbildning. Vidare ingår även administrativa arbetsuppgifter.

I anställningen ingår också att delta i avdelningens utvecklingsarbete rörande undervisning, forskning och internationalisering. Undervisning sker huvudsakligen på campus i Gävle men viss undervisning sker även via distans eller helt nätbaserat.

Tjänsteställe är Gävle.

Kvalifikationer:

För att vara behörig att anställas som universitetsadjunkt ska den sökande dels ha visat pedagogisk skicklighet, dels ha avlagt minst en kandidatexamen inom Folkhälsovetenskap eller annan examen som arbetsgivaren finner likvärdig.

Särskilt meriterande är praktiskt erfarenhet av strategiskt folkhälsoarbete inriktat mot hållbar utveckling i organisationer utanför högskola/universitet samt god förtrogenhet av samverkan. Master eller magisterexamen och undervisningserfarenheter inom närliggande ämnen som psykologi, socialt arbete eller annat ämne som arbetsgivaren bedömer som relevant är meriterande.

Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 31 maj 2019. Vid ansökan i pappersform vänligen kontakta Registrator vid Högskolan i Gävle.

Tillträde 1 augusti 2019 eller enligt överenskommelse.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde 1 augusti 2019 eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-05-31

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖd 2019/298

Upplysningar lämnas av:

Fredrik Hellström
Avdelningschef
Telefon: 026-64 86 60
E-post: fredrik.hellstrom@hig.se

Facklig(a) företrädare
Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)