Lediga jobb

Universitetsadjunkt i psykologi

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

Anställningen är inom Avdelningen för arbetshälsovetenskap och psykologi, vilken är en av de fyra avdelningarna inom Akademin för hälsa och arbetsliv. Inom avdelningen finns Personal- och arbetslivsprogrammet med psykologi som huvudämne samt masters- och forskarutbildningsprogram i ämnet arbetshälsovetenskap. Därtill finns fristående kurser och uppdragsutbildning.

Vi söker nu en universitetsadjunkt inom psykologi under viss tid med en omfattning av heltid, alternativt deltid efter överenskommelse. Anställningen sträcker sig till den 30 juni 2020 med möjlighet till förlängning.

Arbetsuppgifter:

Anställningen omfattar undervisning, handledning och examination på grundnivå inom främst Personal- och arbetslivsprogrammet men även övrigt utbildningsutbud samt i förekommande fall medverkan i forskningsprojekt. Undervisningen sker på grundläggande nivå och är förlagd dels på campus och dels på distans. I anställningen ingår också att delta i avdelningens utvecklingsarbete rörande undervisning, forskning, samverkan med det omgivande samhället och internationalisering.

Tjänsteställe är Gävle och merparten av arbetstiden är campusförlagd till Högskolan i Gävle.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs kandidatexamen i psykologi eller motsvarande samt dokumenterad erfarenhet av arbete inom personalområdet. Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och på engelska. Se även Högskoleförordning samt Anställningsordning vid Högskolan i Gävle.

Strategiskt arbete inom personalområdet och erfarenhet av arbete med olika delar inom personalområdet är särskilt meriterande. Magister- eller masterexamen i psykologi eller motsvarande och examen med en personalvetenskaplig inriktning är meriterande. Vidare är även dokumenterad erfarenhet av undervisning och pedagogisk erfarenhet meriterande. Därutöver bedöms graden av administrativ förmåga och annan skicklighet som är av betydelse för de arbetsuppgifter som ingår i anställningen.

Personlig lämplighet i form av god samarbets- och initiativförmåga är ett krav.

Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast den 12 juni 2019 märkt med ref nr HIG-STÖD 2019/345. Vid ansökan i pappersform vänligen kontakta Registrator vid Högskolan i Gävle.

Tillträde 1 september 2019 eller enligt överenskommelse.

Tjänsteställe är Gävle.

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid / deltid
Tillträde: Tillträde 1 september 2019 eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-06-12

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/345

Upplysningar lämnas av:

Åsa Vidman
Avdelningschef, avd Arbets- och folkhälsovetenskap
Telefon: 026-64 88 34
E-post: asa.vidman@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)