Koordinator i projektet Språket som nyckel

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 400 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 17 000 studenter och mer än 700 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största
högskolor.

Avdelningen för humaniora har fem ämnen med både nätbaserad och campusbaserad undervisning. Ca 50 personer arbetar på avdelningen. Vi har utbildningar för kommunikatörer, informatörer och skribenter inom olika fält och som förbereder studenter generellt och specifikt för ett yrkesliv inom kulturområdet i vid bemärkelse. Vi utbildar också lärare från förskolenivå till gymnasium. Våra utbildningar ger kompetens att arbeta med kulturmötesfrågor eller att anlägga ett informerat genuskritiskt perspektiv i studier av andra ämnen.

Avdelningen för humaniora satsar på att bygga en integrerad forskningsmiljö kring svenska som andraspråk med stark koppling till utbildningssektorn i länet. Hela satsningen utgörs av projektet Språket som nyckel. För att hela utbildningssystemet ska kunna ta del av den kunskap som genereras behövs en infrastruktur för nyttiggörandet av forskningsbaserad kunskap. För detta krävs en koordinator som också ansvarar för att hela projektets mål uppnås.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

Som koordinator kommer du att arbeta under ledning av en styrgrupp för projektet. Arbetet är förlagt till Högskolan i Gävle men innebär en bred kontaktyta mot andra lärosäten och utbildningssystemet i Gävleborgs län. Du ska samordna de olika aktiviteterna i projektet och ha ett övergripande ansvar avseende måluppfyllelse, tidplan och kvalitet. Du ska också rapportera till projektets styrgrupp och vara kontaktperson mot berörda aktörer. Dessutom ska du även marknadsföra, dokumentera och utvärdera aktiviteter i projektet.

Anställningen är på avdelningen för humaniora inom Akademin för utbildning och ekonomi.

Kvalifikationer:

Behörighetskraven är magisterexamen inom område som arbetsgivaren anser är relevant för tjänsten. Dokumenterat goda kunskaper i att tala och skriva svenska och engelska är också ett krav.

Erfarenhet av arbete med språkutvecklande arbetssätt samt av att leda projekt är särskilt meriterande. Likaså god kännedom om det svenska utbildningssystemet. Särskild vikt fästs även vid arbetsgivarens bedömning av den sökandes förutsättningar att bidra till projektets utveckling.

Stor vikt läggs vid bedömd personlig lämplighet, särskilt avseende kommunikations- och samarbetsförmåga.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Välkommen med din ansökan till registrator på Högskolan i Gävle, e-post: registrator@hig.se.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse. Anställningen är en allmän visstidsanställning på två år. Projektet planeras att pågå under fem år.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-03-18

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2018/199

Upplysningar lämnas av:

Jaana Kurvinen
Avdelningschef
Telefon: 070-180 70 43
E-post: jaana.kurvinen@hig.se

Facklig(a) företrädare
Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Lars Borbos
ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Magnus Angermund Sidansvarig: Maria Sörby Sidan uppdaterades: 2016-12-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)