Lediga jobb

Universitetsadjunkt i Samhällsplanering

Högskolan i Gävle har som vision att vara ledande inom utbildning och forskning för en Hållbar livsmiljö för människan. Vi erbjuder ca 50 utbildningsprogram och 350 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Med 16 000 studenter och mer än 750 anställda är Högskolan i Gävle en av Sveriges största högskolor.

För mer information: http://www.hig.se

Arbetsuppgifter:

För anställningen som universitetsadjunkt ingår att bedriva undervisning och handledning på grundnivå samt eventuellt på avancerad nivå inom ämnesområdet. Vidare ingår bl.a. administrativa uppdrag, kursansvar samt aktiv medverkan inom lärarlaget till att utveckla ämnet och utbildningen.

Kvalifikationer:

Vi söker en universitetsadjunkt som behärskar samhällsplanering, gärna med yrkesmässig erfarenhet. Den sökande behöver vara samarbetsvillig, flexibel och ska kunna hjälpa till där det behövs. Utöver samhällsplanering behöver den sökande även ha kompetens inom några av följande områden: GIS, kartografi, gestaltning, geovetenskap, mobilitet, miljö och hållbar utveckling samt programmering.

Behörig att anställas som universitetsadjunkt vid Högskolan i Gävle är den som har avlagt en kandidatexamen, yrkesexamen eller motsvarande om minst 180 högskolepoäng inom relevant ämnesområde. Den sökande ska även ha fullgjort högskolepedagogisk utbildning som motsvarar minst 10 veckors heltidsstudier eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper, alternativt är beredd att läsa in motsvarande kurser inom två år inom ramen för kompetensutveckling.

Den sökande ska, med hänsyn till anställningens innehåll och arbetsuppgifter, visa god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska, eller visa potential att snabbt kunna uppnå sådan kompetens.

För anställning som universitetsadjunkt gäller att den sökande i första hand bedöms utifrån sina kunskaper och erfarenheter av samhällsplanering inom olika områden. Övriga kunskaper inom pedagogik, visualisering av byggd miljö (t.ex. 3D-visualisering, GIS, webbkartografi, geodesign och gestaltning), förmåga att hantera både kvantitativa och kvalitativa metoder är meriterande. Dokumentation av färdigheter kan göras genom uppvisade arbetsprov såsom exempel på utförda arbeten, pedagogisk meriteringsportfölj, etc.


Övrigt:

Välkommen med din ansökan senast 16 juni 2019. Vid ansökan i pappersform vänligen kontakta Registrator vid Högskolan i Gävle.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Högskolan i Gävle eftersträvar etnisk och kulturell mångfald samt en jämn könsfördelning inom samtliga personalkategorier.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-06-16

Arbetsgivarens referensnummer: HIG-STÖD 2019/240

Upplysningar lämnas av:

Jonas Boustedt
Head of department
Telefon: 026-64 87 72, 070-1914525
E-post: jonas.boustedt@hig.se

Facklig(a) företrädare
Lars Borbos
Fackförbundet ST
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: lbs@hig.se

Kia Sundberg-Kimhag
Lärarförbundet
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: kia.kimhag@hig.se

Maria Savela
Saco-S
Telefon: 026-64 85 00 vxl
E-post: maria.savela@hig.se

Tillbaka

Publicerad av: Gustav Jappevik Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-04-03
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)