Sök

Introduktionsaktiviteter

Som ny student hos oss erbjuds du aktiviteter för att bekanta dig med Högskolan, dina nya studiekamrater och för att få en så bra start som möjligt med dina studier.

Aktiviteter för dig som är ny student

Här nedan finns alla aktiviteter listade i kronologisk ordning. Introduktionen sträcker sig över de första veckorna på terminen.

Insparken

Insparken

Insparken är studentkåren och studentföreningarnas introduktionsvecka. En hel vecka med roliga och galna upptåg där du får en chans att lära känna dina studiekamrater och Gävle stad. En vecka du inte vill missa!

Tid och plats: Start 17 augusti

Information om insparken och högskolans studentföreningar

Informationsträff om pedagogiskt stöd

Informationsträff om riktat pedagogiskt stöd

En digital informationsträff som riktar sig till dig som ska studera hos oss och har en varaktig funktionsnedsättning. Det kan till exempel vara dyslexi, hörselnedsättning, ADHD eller en psykisk funktionsnedsättning.

Du får träffa Högskolans samordnare som kommer att informera om hur du ansöker om pedagogiskt stöd och om vilket stöd som finns, till exempel anpassad tentamen, tillgängliga programvaror och anteckningsstöd.

Datum: Tisdagen 23 augusti
Tid: 15.00–16.00
Plats: https://hig-se.zoom.us/j/63355014595

Kontakta gärna pedagogiskt stöd ps@hig.se inför träffen om du har några funderingar. Varmt välkommen!

Introduktionsdagar

Introduktionsdagar 25-26 augusti

Torsdag 25 augusti - Livesänd digital introduktionsdag

Vi hälsar alla studenter välkommen med en digital, informativ och fartfylld livesändning där bland annat Högskolans rektor och Gefle Studentkår hälsar dig välkommen. Introduktionen kommer att sändas live på Facebook. Du ha chansen att ställa dina frågor i vår chatt och att upptäcka hur det ser ut på vårt campus. Och mycket mer så klart – vi ses då!

25 augusti kl. 13.00–14.00

Fredag 26 augusti - Välkommen till campus!

Vi rullar ut röda mattan och välkomnar dig till campus. Vi utökar servicen och vi erbjuder olika aktiviteter runtom på campus. Många program har sin introduktion den här dagen. Du kan gå en guidad tur runt campus och passa på att få svar på alla dina frågor.

26 augusti kl. 10.00–14.00

Programintroduktion och upprop

Programintroduktion och upprop

De flesta av Högskolans program har programintroduktion och upprop i samband med introduktionsdagen på campus den 26 augusti. Datum och tid för just din programintroduktion hittar du via länken nedan.

Programintroduktion och upprop

Terminsstart

Terminsstart

Den här veckan börjar allvaret för de allra flesta. Terminen kickar igång med föreläsningar, seminarier, tentor och allt annat som hör terminsstarten till.

Tid och plats: 29 augusti på Högskolan i Gävle

Guidade rundturer på campus

Guidade rundturer på campus

Vi vet att det kan vara lite svårt att hitta på campus i början och ordnar därför guidade rundturer på Högskolans campus. Rundturen hålls av våra studenter och du kommer få koll på biblioteket, tentasalen, matsäcksmatsalar och annat viktigt. Rundturen startar i Studentcentrum (hus 22) och tar cirka 30 minuter. Haka gärna på!

Tid och plats
29 augusti kl. 12.15–12.45. Samling i Studentcentrum.
5 september kl. 12.15–12.45. Samling i Studentcentrum.

Informationspass: Ny student på högskolan

Infopass: Ny student på högskolan

Det är en hel del att hålla reda på som ny student. För att underlätta starten av dina studier erbjuder vi ett informationspass där vi samlat all praktisk information du behöver som ny student på Högskolan i Gävle. Vi informerar också om det stöd du kan få som student. Högskolan bjuder de 100 första på kaffe och smörgås. Passet går se på plats i hörsal Valhall eller live via Facebook. 

Tid och plats: 30 augusti kl. 12.15–12.45 i hörsal Valhall

Följ infopasset live här

Informationspass: Så lyckas du med studierna

Infopass: Så lyckas du med studierna

Vi vill att du ska lyckas med dina studier här på Högskolan i Gävle. Därför erbjuder vi ett informationspass om studieteknik, studieplanering och motivation där du får konkreta tips kring dina studier och vad du kan tänka på. Högskolan bjuder de 100 första på kaffe och smörgås. Passet går se på plats i hörsal Valhall eller live via Facebook. 

Tid och plats: 31 augusti kl. 12.15–12.45 i hörsal Valhall

Följ infopasset live här

Informationspass: Hur ska jag hinna med allt?

Infopass: Hur ska jag hinna med allt?

Livet som student innehåller mycket som är fantastiskt roligt, men att vara student kan också vara stressigt i perioder. Därför erbjuder vi ett informationspass om stress ur ett studentperspektiv. Bli uppmärksam på vad som stressar dig och hur du kan undvika onödig stress under din studietid. Hur du pluggar och mår bra helt enkelt. Högskolan bjuder de 100 första på kaffe och smörgås. Passet går se på plats i hörsal Valhall eller live via Facebook. 

Tid och plats: 1 september kl. 12.15–12.45 i hörsal Valhall

Följ infopasset live här

Inspirationslunch om internationella möjligheter

Inspirationslunch om internationella möjligheter

Är du intresserad av att åka på utbytesstudier, fältstudier eller utlandspraktik under 2023/2024. Som student vid Högskolan i Gävle finns det många sätt att studera utomlands eller på andra sätt få internationella inslag under din studietid. Kom och bli inspirerad när International Office bjuder in till sopplunch om internationella möjligheter.

Tid och plats: 9 september kl. 12.00–13.00 i krusenstjernasalen i biblioteket.

Föreläsning: Plugga smart - hitta din studieteknik

Föreläsning: Plugga smart - hitta din studieteknik

Om du har en bra studieteknik blir studierna roligare, du lär dig snabbare, kunskaperna blir djupare och dessutom hinner du gå på den där festen. Det är sällan den som pluggar mest som lär sig bäst, utan de som pluggar på bästa sätt. Studiehjälpen föreläser och ger tips kring studieteknik. Föreläsningen är en del av konceptet "alltid på en tisdag". Läs mer på hig.se/alltidpaentisdag

Tid och plats: 13 september kl. 12.15–12.45 via Zoom.

Se föreläsningen om studieteknik via Zoom här

Föreläsning: Studieplanering

Föreläsning: Studieplanering

Med bra planering och struktur kan du skapa mindre stress, mer fritid och bättre resultat. Studieplanering är alltså mycket viktigt för att du ska ge dig själv förutsättningar för att lyckas med studierna. Missa därför inte Studiehjälpens första temaföreläsning för terminen där de pratar om vad som är bra att tänka på när du gör din planering. Läs mer på hig.se/studiehjalpen

Tid och plats: 14 september kl. 13.00–14.00 i sal 31:322 eller via Zoom

Se föreläsningen om studieplanering via Zoom här

Träffa Högskolans stödfunktioner i Studentcentrum

Träffa oss som jobbar med stöd

För dig som studerar på Högskolan i Gävle finns olika former av stöd och hjälp, bland annat Studenthälsan, student- och doktorandombud och International Office. Ibland kanske du behöver hjälp från oss för att klara studierna och livet som student.

Den 28 september kommer vi att ha en informationsdag med roliga tävlingar och fina priser. Du får träffa oss och få information om vilket stöd du kan få för att klara dina studier på bästa sätt.

I vår verksamhet så erbjuder vi till exempel samtalsstöd, stresshanteringskurser, våga tala kurser, stöd kring studieteknik och studieplanering, lunchföreläsningar (Alltid på en tisdag), studievägledning, hälsotester, info om studier utomlands och stöd kring dina rättigheter som student.

Tid och plats: 28 september kl. 08.30–13.00 i Studentcentrum, hus 22.

Alltid på en tisdag

Alltid på en tisdag

Alltid på en tisdag är en digital serie av studie- och karriärstödjande aktiviteter. Föreläsningarna är alltid på en tisdag. Samma tid varje gång, kl. 12.15-12.45 via webbmötestjänsten Zoom. Här nedan kan du se datum för de fyra första föreläsningarna.

  • 13 september: Plugga smart – hitta din studieteknik
  • 20 september: Att skriva välstrukturerade skriftliga uppgifter
  • 27 september: Få ordning på referenserna
  • 4 oktober: Stresshantering

Alltid på en tisdag - se hela schemat för höstens föreläsningar

Studiehjälpen

Studiehjälpen

Studiehjälpen är en del av det stöd som finns för sig som student på Högskolan i Gävle. Studiehjälpen erbjuder ett konkret och kontinuerligt stöd gällande studieteknik, studieplanering och motivation.​ Studiehjälpen erbjuder bland annat temaföreläsningar och drop-in. Här nedan kan du se datum för de fyra första temaföreläsningarna. 

  • 14 september: Studieplanering
  • 21 september: Lästeknik
  • 28 september: Anteckningsteknik
  • 5 oktober: Tentamen

Läs mer om Studiehjälpen och höstens alla aktiviteter

International Week

International Week

Under vecka 46 (14-18 november) planeras en internationell vecka på Högskolan i Gävle. Detaljerna är inte klara, men du kommer kunna ta del av information och aktiviteter kring utlandsstudier och andra internationella möjligheter den veckan.

Mer info kommer längre fram. Håll utkik!

Publicerad av: Lisa Olsson Sidansvarig: Satu Moberg Sidan uppdaterades: 2022-08-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)