Sök

Inspark

När du kommer som ny student till Högskolan i Gävle så är det mycket som är nytt. Staden, människorna, skolan och allt vad det innebär. För att du ska få de bästa förutsättningarna för att komma in i studentlivet så ordnar studentföreningarna och Gefle Studentkår tillsammans en inspark.

En minnesvärd vecka

Insparken startar den 17 augusti och innebär en hel vecka med roliga och galna upptåg. Tillsammans med dina nya studiekamrater kommer ni lära känna varandra, skapa en gemenskap, lära känna staden och träffa studenter från andra program vid högskolan.

Deltagandet är frivilligt, men insparken ger dig chansen att ta del av studentlivet och skapa minnesvärda upplevelser. Detta vill du inte missa, ta chansen och starta din studietid på bästa möjliga sätt!

Gå till Gefle studentkårs sida om insparken för mer information

Fem glada studenter i overaller utomhus, redo för insparken

Studentkår vid Högskolan i Gävle

Gefle Studentkår

Gefle studentkår är den enda kåren vid Högskolan i Gävle och representerar alla studenter. Oavsett vad du har valt att studera är du alltid välkommen till dem.

Studentföreningar vid Högskolan i Gävle

Cult & Co

En förening för dig som studerar humaniora och samhällsvetenskap, dit Kommunikationsprogrammet och Människa- kultur och religionsprogrammet tillhör. Cult & Co hittar ofta på kreativa aktiviteter, allt ifrån spökvandringar under halloween till capsturneringar. De anordnar även sittningar och föreläsningar.

Cult & Cos webbsida
Cult & Co på Facebook
Cult & Co på instagram

Gavlecon

Gavlecon är Högskolan i Gävles ekonomförening. I denna förening huserar fastighetsmäklarprogrammet och ekonomprogrammet. Gavlecon driver studentpuben Nya Vall (NV) på Kungsbäcksområdet vid Högskolan i Gävle. De arrangerar allt från pluggstugor inför större tentor till sittningar och föreläsningar.

Gavlecons webbsida
Gavlecon på facebook
Gavlecon på instagram

Gefleteknologerna

Gefleteknologerna är den förening som omfattar flest program av alla föreningar. Under denna förening huserar alla ingenjörs-, teknik-, data- och miljöutbildningar. Gefleteknologerna driver studentpuben Trossen på Kungsbäcksområdet vid Högskolan i Gävle. Denna studentförening har ett brett utbud av aktiviteter.

Gefleteknologernas webbsida
Gefleteknologerna på facebook
Gefleteknologerna på instagram

Gävles resande intellektuella studenter (GRIS)

Gävles Resande Intellektuella Studenter (GRIS) är till för alla som tycker om att skapa nya kontakter med andra studenter och resa. Under denna förening huserar alla studenter på HiG. GRIS är studentföreningen som anordnar resor till andra universitet och högskolor som bjuder in till skojsilojsiga evenemang.

GRIS webbsida
GRIS på facebook

Hälso- och idrottsprofilen

En studentförening för hälsopedagoger, idrottsvetare och folkhälsostrateger på Högskolan i Gävle. HIP (hälso- och idrottsprofilen) arrangerar karriärluncher för att ge dig chansen att träffa företag som kan ge dig idéer och tips på framtida jobb. Föreningen anordnar också medlemskvällar, sittningar och mycket mer.

Hälso- och idrottsprofilens webbsida
Hälso- och idrottsprofilen på instagram

Högskolemäklarna

Högskolemäklarna är en ekonomisk förening vars syfte är att arbeta för föreningsmedlemmarnas intressen som fastighetsmäklarstudenter.

Högskolemäklarnas webbsida

LR Stud Gävle

LR Stud Gävle är en studentförening som riktar sig till dig som studerar till KPU, ämneslärare eller grundskollärare. LR Stud Gävle är för dig som intresserad av mingelkvällar, fortutbildning under studierna och resor till andra städer där du får träffa andra LR Stud-studenter.

LR Stud på facebook 
LR Stud på instagram 

PA Gefle

Riktar sig främst till de studenter som läser Personal- och arbetslivsprogrammet. PA Gefle arbetar ständigt med att göra studietiden så bra som möjligt för deras medlemmar, vilket de bland annat gör genom att anordna sittningar, utbildningar och lunchföreläsningar.

PA Gefles webbsida
PA Gefle på facebook
PA Gefle på instagram

Pedagogerna i Gävle

Hos PiG (Pedagogerna i Gävle) hittar du alla de studenter som läser till förskollärare, lärare och fritidspedagog. PiG anordnar bland annat medlemskvällar.

PiG på facebook
PiG på instagram

SportHIG

En studentförening för alla som är intresserade av idrott och att aktivera sig. Kika gärna på SportHIG:s facebooksida.

SportHIG på facebook

VOX

I denna förening kan du som studerar på sjuksköterske-, socionom-, internationell socionom- eller kriminologprogrammet bli medlem. VOX (vård och omsorg i X-län) jobbar med att arrangera cafékvällar, medlemsdagar och festligheter.

VOXs webbsida
VOX på instagram

Publicerad av: Satu Moberg Sidansvarig: Satu Moberg Sidan uppdaterades: 2022-07-11
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)