Gå till eugreenalliance
Sök

Alumnintervju - Lisa Wagenius

Studier vid HiG: Personal- och arbetslivsprogrammet
Examensår: 2011
Yrke idag: Employer Branding Specialist, Sandvik

Lisa Wagenius


Berätta kort om ditt yrke, vägen dit och vad som påverkat ditt yrkesval.

Att arbeta med Employer Branding är mycket spännande och stimulerande. Ingen dag är den andra lik. Jag möter många olika människor med olika bakgrund som hela tiden lär mig saker om livet och gör så att jag utvecklas.

Sandvik är ett globalt företag där det hela tiden händer mycket och när jag började för sex år sedan så började jag jobba med administrationen kring företagets sommarjobbare. Det utvecklades vidare till rekrytering av sommarjobbare och andra satsningar vi arbetar med där vi rekryterar och anställer unga personer och studenter.

Idag arbetar jag med att marknadsföra Sandviks varumärke och erbjudande till studenter, men också för att skapa stolthet för vårt varumärke internt, bland våra anställda.

Anledningen till att jag arbetar med det jag gör idag beror egentligen på tillfälligheter och möjligheter som har lett mig fram dit jag är idag. Jag har tagit de chanser jag har fått och haft roligt på vägen och det är det jag tror som kommer att leda dig dit du vill i slutändan. Gör det du kan och tycker är roligt.

Vad är det bästa med ditt yrke?

Det bästa med mitt yrke är att få träffa alla olika människor och att få känna att jag har roligt på jobbet samt att jag har möjligheter till utveckling. Jag är nyfiken och vill hela tiden lära mig mer.

Att jobba med HR är så brett och det finns många olika vägar att gå så jag behöver aldrig känna att jag inte har möjlighet att utvecklas vidare inom yrket.

Hur har dina studier vid HiG påverkat dig i ditt val av yrke och vägen dit?

Jag skulle inte säga att mina studier vid HiG påverkade mig i mitt val av yrke. Det hade jag redan valt innan jag började studera. Däremot påverkade det mitt val av arbetsgivare då jag mötte goda exempel från Sandvik som fick mig intresserad av dem som arbetsgivare.

Känner du att du har nytta av din utbildning i ditt yrkesliv?

Utbildningen har definitivt varit till nytta för mig efter studierna. Det känns tryggt att jag i mitt yrke möter begrepp, lagar och teorier som jag läst om under min studietid. Utbildningen gav mig en bra grund att stå på när vi ska fatta konkreta beslut i verksamheten eller när vi väljer vad vi ska satsa på.

Vad minns du särskilt från din studietid?

Det jag minns särskilt är all tiden jag spenderade med mina studiekompisar när vi pluggade inför tentor eller satt i något av bibliotekets alla rum och skrev arbeten tillsammans. Det var där jag lärde mig. När vi diskuterade, bollade och repeterade det som vi läste om eller hörde på föreläsningarna.

Sedan gillade jag verkligen kopplingen vi hade till näringslivet där vi fick träffa olika verksamheter och höra mer om hur deras verklighet såg ut kopplat till det vi läste i kurserna. Det var otroligt bra att få den kopplingen till verkligheten från teorin.

Vilka är dina framtidsplaner?

Jag tänker fortsätta att ha roligt med det jag gör och jag tror att planerna formas och utvecklas vidare åt det håll jag vill så länge jag fortsätter att göra det jag brinner för och får energi av.

Publicerad av: Malin Hillman Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-03-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)