Gå till eugreenalliance
Sök

Alumnintervju - Marie Hansson

Studier vid HiG: Kandidatprogram i socialt arbete med inriktning internationellt socialt arbete
Examensår: 2015
Yrke idag: Fältarbetare, Fältgruppen, Socialtjänst Gävle

Marie Hansson


Berätta kort om ditt yrke, vägen dit och vad som påverkat ditt yrkesval.

Under min utbildning så fick vi tillsammans med min klass gå och se hur Fältgruppen i Gävle jobbade, direkt kände jag att detta var mitt jobb. Jag tog kontakt med chefen för fältgruppen samma dag och hade jobbet inom två veckor! Jag arbetar i dag mot vuxna i relation till barn och ungdomar, detta är ett förebyggande och uppsökande arbete som är otroligt flexibelt och vi är alltid gäster dit vi kommer. Viktigt att då vara ödmjuk inför de vi möter och deras svårigheter. Jag valde detta yrke för jag tycker om att vara i sammanhang där vi tänker gott om ungdomar och kan förmedla nya tankar och bilder ifrån hur det kan vara idag.

Vad är det bästa med ditt yrke?

Flexibiliteten, och öppenheten - varje dag ser inte lika ut som en annan. Vi kan träffar olika aktörer som befinner sig i områdena samt barn och ungdomar, så det är väldigt varierat. Samtidigt som jag idag kan få komma tillbaka till Högskolan och prata med studenter som satt precis där jag satt och berätta om vårt yrke och det vi gör.

Hur har dina studier vid HiG påverkat dig i ditt val av yrke och vägen dit?

För mig så har jag ju hittat mitt drömjobb tack vare fältstudier genom högskolan, så Högskolan har påverkat allt. Jag känner mig otroligt tacksam och glad att kunnat få vara i sånt fantastiskt sammanhang som detta har gett mig, också stora kontaktnät. Vi har också fått vara med och skriva ett kapitel i studentlitteratur tillsammans med Stefan Sjöberg (från HIG) och Ida Lundgren (också ifrån fältgruppen), där vi beskriver samhällsarbete i Gävle.

Känner du att du har nytta av din utbildning i ditt yrkesliv?

Självklart!

Vad minns du särskilt från din studietid?

Jag studerade med den Internationella gruppen, vilket gjorde att vi fick en fantastisk inblick mot andra världar och andra människors vardag. Jag tänker också att för mig så var studierna för att jag skulle lära mig ett hantverk, inte för att klara en tenta. Det blir en skillnad då man studerar.

Vilka är dina framtidsplaner?

Jag pluggar vidare idag till psykoterapeut steg 1 på HIG, jag blir då klar familjeterapeut vilket i framtiden kan öppna nya dörrar.

Publicerad av: Malin Hillman Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-03-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)