Gå till eugreenalliance
Sök

Alumnintervju - Patrik Jogedal

Studier vid HiG: Fastighetsmäklarprogrammet
Examensår: 2016
Yrke idag: Fastighetsmäklare, Svensk Fastighetsförmedling

Patrik Jogedal

Berätta kort om ditt yrke, vägen dit och vad som påverkat ditt yrkesval.

Mäklaryrket består av stor variation i vardagen där ingen dag är den andra lik. Min huvudsakliga försäljning består idag av nyproducerade bostäder vilket medför mycket kontakter med såväl kunder som med byggherrar och andra aktörer som är inblandade i de aktuella projekten. Att jobba med försäljning har för mig alltid varit självklart, vägen till mäklaryrket blev därför naturlig. Detta i kombination med tighta kundrelationer och en utmanande vardag har varit avgörande i mitt
val av yrke.

Vad är det bästa med ditt yrke?

Det bästa med att jobba som fastighetsmäklare är tveklöst att få hjälpa människor och vara en del av deras kanske största affär i livet. För det är just det som det handlar om, försäljning som för många har en negativ klang är för mig det motsatta då affärsmässiga relationer bör präglas av sunda värderingar och ett långsiktigt förhållningssätt.

Hur har dina studier vid HiG påverkat dig i ditt val av yrke och vägen dit?

Fastighetsmäklarprogrammet gav i ett tidigt skede en tydlig bild av vad yrket innebär och man blev snabbt varse om de skillnader som råder mellan olika mäklarkedjor. Inte minst så har Mäklardagen, där studenter ges chans att träffa yrkesverksamma, varit en stor bidragande faktor till att jag valt att jobba inom Svensk Fastighetsförmedling som till fullo är ett företag som delar de värderingar jag står för.

Känner du att du har nytta av din utbildning i ditt yrkesliv?

Enligt mig så har utbildningen varit väldigt yrkesförberedande i många hänseenden. Främst då den har ett mycket relevant innehåll som rustar studenterna med de kunskapsmässiga verktyg som behövs för att få en så bra start som möjligt i yrkeslivet.

Vad minns du särskilt från din studietid?

Kåren, Nya Vall, nollning, vännerna, lärarna, lärdomarna, minnena är många! Men det är framför allt gemenskapen som man minns extra väl, alla likasinnade vänner och tillika klasskamrater som jobbar mot ett och samma mål har gjort min studietid oförglömlig.

Vilka är dina framtidsplaner?

Mina mål och framtidsplaner är självklart att fortsätta utvecklas inom mäklaryrket, för att inom sin tid driva eget.

Publicerad av: Malin Hillman Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-03-06
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)