Datum: 2017-03-22

Öppen föreläsning: Nina Rung – Om sexualbrott, dess konsekvenser och rättsprocessen

Den 29 mars besöker kriminologen Nina Rung Högskolan i Gävle med en föreläsning på det aktuella temat sexualbrott, dess konsekvenser och rättsprocessen.

Kvinnojouren Blåklockan och Tjejjouren Vulcana bjuder, tillsammans med Socialtjänst Gävle och Högskolan i Gävle, in till en öppen föreläsning med Nina Rung.

Nina är en välkänd expert och debattör på ämnen som barnpornografibrott, sexuellt våld och lagstiftning. Hon föreläser och utbildar på temat sexualbrott, och är i grunden kriminolog och genusvetare. Nina Rung är anställd som utredare på Stockholmspolisens barnahusenhet och har tidigare arbetat vid domstolarna. Hon arbetar med våldsprevention och är särskilt engagerad i mäns våld mot kvinnor.

Under föreläsningen berättar Nina om sexualbrott och sexuella övergrepp bland unga. Vi diskuterar hur lagstiftningen och rättsprocessen ser ut och vilka konsekvenser sexuellt våld har för den som utsätts. Nina berättar även om sex som självskada och hur vi kan bemöta utsatta och arbeta förebyggande mot sexuellt våld.

Plats: Högskolan i Gävle, sal: Valhall, hus 41

Datum och tid: Onsdag 29/3, klockan 17.30- 20.00

Anmälan

Anmäl dig till jourutbildning@blaklockan.com senast 2017-03-26
Ange Nina Rung i ämnesfältet.

Anmälan giltig först efter bekräftelsemail. Det är först till kvarn som gäller då det är ett begränsat antal platser!

Vid frågor vänligen kontakta: jourutbildning@blaklockan.com

Varmt välkomna!

Publicerad av: Johanna Esplund Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2017-03-22
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)