Datum: 2018-01-16

Seminarium: Spridningsseminarium för ESF-projektet ”Framtid – studiehandledare"

Välkommen till spridningsseminarium där projektets lärdomar och resultat presenteras och diskuteras, fredagen den 9 februari i Valhall.

Under dagen medverkar bland andra projektdeltagare som berättar om sina erfarenheter av projektet. En extern utvärderare och projektledningen rapporterar om projektets måluppfyllelse och resultat. En framgångsfaktor är den rekryteringsmodell som tagits fram och prövats vid urval av projektdeltagare. Modellen bygger på aktiv samverkan mellan arbetsförmedling och arbetsgivare i rekryteringsprocessen och kan tillämpas i olika sektorer.

Spridningsseminariet vänder sig till alla intresserade av utbildnings- och arbetsmarknadsfrågor. Deltagande på spridningsseminariet är kostnadsfritt. Vi bjuder på förmiddagskaffe och smörgås samt lunch.

Datum: Fredag den 9 februari
Tid: Kl. 09.15 – 13.00
Plats: Sal 33:203, Högskolan i Gävle

Anmälan till spridningsseminariet - sista anmälningsdag är 2 februari. Anmälan är obligatorisk.

Projektet är ett samarbete mellan Högskolan i Gävle, Arbetsförmedlingen och kommunerna i regionen med syfte att förbereda personer med utländsk bakgrund att arbeta som studiehandledare på modersmålet i grund- och gymnasieskola. Studiehandledning på modersmålet bidrar till att stödja nyanlända elevers kunskapsutveckling i olika ämnen med utgångspunkt från skolans styrdokument. Projektet pågår under 2016 till februari 2018 och är nu i avslutningsfasen.

Läs mer om projektet.

Kontaktperson
Glafira Sörensson, projektledare vid Högskolan i Gävle
E-post: glafira.sorensson@hig.se
Telefonnummer: 026-64 85 52

Publicerad av: Sara Perttunen Sundberg Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-02-07
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)