Föredrag: Att leva på lokalt producerad mat under ett år

Är det i vårt samhälle möjligt att leva enbart på mat producerad inom fem mils radie? Kerstin Naidu Sjöswärd från Rimforsa i Östergötland testade just detta under ett år. Välkommen att lyssna på hennes erfarenheter!

Efter föredraget finns möjligheter till diskussion. Skulle det även vara möjligt i Gävle? Vilka lokala odlare finns kring Gävle, hur fungerar EKO-ring i Gävletrakten, hur påverkar Livsmedelsstrategin?

Datum: onsdag 13 februari 2019
Tid: 15.00-16.30
Plats: Krusenstjernasalen, Biblioteket, Högskolan i Gävle

Fri entré. Ingen anmälan behövs.

Föredraget ges även samma dag kl 18.30 i Musikhuset, Sjömanskyrkan Gävle (lokal Kajutan)

Artikel om Kerstin Naidu Sjöswärds projekt i Corren: https://www.corren.se/nyheter/kinda/hon-levde-pa-bara-lokalt-under-ett-ar-om5252545.aspx

Arrangörer: Omställning Gävle tillsammans med Högskolan i Gävle, ABF, Naturskydsdföreningen och Slow Food.

Kontakt vid Högskolan i Gävle: Karin Meyer Lundén karin.meyer@hig.se

Publicerad av: Karin Meyer Lundén Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-02-07
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)