Gå till eugreenalliance
Sök

Hur vet vi att det vi gör är bra?

Tisdagen den 8 september får du ett unikt tillfälle att träffa forskare och praktiker och samtala kring hur vi ska få bästa möjliga utvecklingsstöd för socialt arbete.

Hur vet vi att det vi gör är bra för klienter och brukare? Hur arbeta när vi behöver bli bättre? Hur säkerställa klienters och brukares behov av insatser? Hur hittar vi rätt metoder för att möta behoven?

Dessa och andra frågor ges här ett unikt tillfälle för att samtala och diskutera kring tillsammans med SBU, representanter från kommuner i Gävleborg, forskare från Högskolan i Gävle och FOU Välfärd, Region Gävleborg. SBU (statens beredning för medicinsk och social utvärdering).

Syftet med dagen är att forskare och praktiker tillsammans inventerar möjliga idéer och samarbetsmöjligheter för att utveckla bästa möjliga utvecklingsstöd inom socialt arbete. Som deltagare tar du med dig dina idéer om utvecklingsområden/projekt.

Seminariet arrangeras av ASK, Arenan för social kunskapsutveckling


Datum:
Tisdag 8 september
Tid: 9.00-12.00
Plats: Digitalt via Zoom

Program

Knut Sundell och Marit Grönberg Eskel, Statens beredning för medicinsk och social utvärdering (SBU). De berättar om SBU:s samlade kunskaper av systematiska översikter samt ger goda exempel på hur dessa kan utföras och till vilken nytta de kan vara till i verksamheterna.

Sam Larsson, HiG samt Jofen Kihlström, FOU Välfärd ger sin bild hur vi tillsammans kan arbeta för att få till bästa möjliga kunskapsstöd här hos oss i Gävleborg.

Dialog och erfarenhetsutbyte Samtal kring hur arbetet kan bedrivas ute i de olika verksamheterna och hur vi kan fortsätta den gemensamma processen.

Skicka gärna in dina frågor!

Skicka gärna in frågor från din verksamhet som vi diskutera under träffen. Det kan vara praktiska dilemman som ni står inför när ni arbetar med kvalitetsutveckling av verksamheter.

Anmälan

Det är kostnadsfritt att delta, men vi behöver din anmälan senast den 4 september. Innan träffen kommer en Zoom-länk att mailas ut till dig.

Anmäl dig här

Det här är ASK

ASK, Arenan för social kunskapsutveckling, skapar möten och utbyten mellan forskare och praktik inom det sociala området. ASK är en nod i regionen för forskning och utveckling inom det sociala området där Högskolan i Gävle arbetar tillsammans med kommunerna i Gävleborg och Region Gävleborg.

Kontakt

Bo Söderqvist

Arenan för social kunskapsutveckling

tel: 026-648231
e-post: bo.soderqvist@hig.se

Lägg till i din kalender
Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-02-24
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)